MSD: Devrim 12 Mart 2004’te asıl anlamını kazandı

Qamişlo serhildanının yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan MSD, Suriye halkının değişim taleplerini ve umutlarını gerçekleştirmenin yolunun diyalogdan geçtiğini söyledi.

QAMIŞLO SERHILDANI

12 Mart 2004 serhildanının 20. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınlayan Suriye Demokratik Meclisi (MSD), 12 Mart serhildanının zalim sisteme karşı toplumsal bir tepki olduğunu ve ülke bileşenleri arasında kenetlenmeyi sağladığını belirterek Kürt halkının toplumsal ve siyasal bilincinin yüksek olmasından kaynaklı rejimin tuzağına düşmediğini kaydetti.

Sivillere yönelik katliamın, Halep ve Şam'da yayılan büyük bir serhildana dönüştüğü ve halkın korku bariyerini kırarak özgürlük, demokrasi ve demokratik değişim çağrısında bulunduğunu hatırlatan açıklamada “Bu serhildan Dera'dan başlayıp yavaş yavaş Suriye'nin diğer bölgelerine yayılan Suriye halkının rejime karşı devriminin ilk kıvılcımı ve temeli oldu. Böylece devrim 12 Mart 2004'ten itibaren asıl anlamını almış ve tüm Suriyelilere örnek ve umut haline gelen demokratik Özerk Yönetim’i kurmuştur” denildi.

Qamişlo Serhildanı şehitlerini ve Suriye devriminin tüm şehitlerini anan MSD, şehitlerin fedakarlıklarının kendilerine yüklediği tarihi sorumluluğun farkında olduklarını ve devrimin talepleri ve hedefleri doğrultusunda merkezi olmayan ve demokratik bir Suriye kurulana kadar mücadeleden taviz vermeyeceklerini belirtti.

“12 Mart serhildanı, baskıcı sisteme karşı Kürt-Arap duruşunu birleştirerek iktidarı geri adım atmaya zorladı. Rejim, gruplar arasında nifak yaratıp, başta Kürt halkı olmak üzere grupları ve davalarını kullanamadı” diyen MSD, barışçıl mücadele ve halkın birlik sürecinin 12 Mart 2004'te rejimin iddialarını boşa çıkardığını belirtti.

Açıklama bütün Suriyelilere yönelik şu çağrı ile son buldu: “Suriyelileri, hareketlerini ve gruplarını birlik olmaya, farklılıkları bir kenara bırakıp barış içinde bir arada yaşama kurallarını hayata geçirmek, Suriye halkının onurlu bir yaşam ve demokratik değişime dair umutlarını gerçekleştirmek için birleşmeye çağırıyoruz. Bunun için Suriye halkının değişim taleplerini ve umutlarını gerçekleştirmenin yolunun Suriye-Suriye diyaloğundan geçtiğini söylüyoruz."