Muslim: Taksim saldırısı Kürtleri hedef alan oyunun senaryosu

İstanbul-Taksim’deki patlamanın Kürtleri hedef alan oyunun senaryosu olduğunu belirten PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, yakalanan kişinin ÖSO gibi gruplarla bağlantısı olduğuna dikkat çekti.

Özel Savaş Dairesi tarafından gerçekleştirilen İstanbul’daki saldırıyla Rojava’ya dönük saldırının gerekçelerin uydurulduğuna işaret eden Salih Muslim, herkesi intikam bilinciyle hareket eden Türk faşizmine karşı duyarlı olmaya ve önlem almaya çağırdı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Muslim, İstanbul-Taksim’de meydana gelen saldırıya ilişkin ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.

Saldırının, Türk devletinin Özel Savaş Dairesi tarafından düzenlenen bir komplo olduğunu vurgulayan Salih Muslim, devamla şöyle konuştu: “Bu bir terörist saldırıdır ve herkes gibi biz de bunu kınıyoruz. Bunlar Osmanlı entrikalarıdır ve kimseye faydası yoktur. Rojava güçleri, QSD, Özerk Yönetim ve PYD olarak bu saldırıyı ilk günden kınayan çokça açıklama yaptık.”

SENARYO HAZIR, SALDIRI FIRSATI ARIYORLAR

Rojava’ya dönük saldırıların yoğunlaşabileceği tehlikesine karşı önlem alınması gerektiğini belirten Salih Muslim “Rojava üzerindeki saldırılar zaten durmamıştır. Bunu daha da yoğunlaştırabilirler. Onun için tüm gücümüz ve demokratik güçlerin buna hazırlıklı olması gerekiyor. Önlemimizi almamız gerekiyor” diye konuştu.

Türk devletinin Rojava’da hedeflediği planları gerçekleştirmediği için bu tarz bir komploya başvurduğuna dikkat çeken Salih Muslim, Kobanê’nin özel olarak hedef gösterilmesine ilişkin de şu görüşleri dile getirdi: “Kobanê’yi özellikle hedef almaları intikam içindir. Kobanê’den intikam almak onlar için bilinç meselesidir. Çünkü DAİŞ’i hezimete uğrattı. Minbic ve Kobanê’yi bu yüzden hedef alıyorlar. Bu da gösteriyor ki senaryoları hazırlamışlar, fırsat bulduklarında saldıracaklar.”

SALDIRIYI YAPAN KİŞİNİN ÖSO’YLA BAĞI VAR

Taksim saldırısı sonrası Türk polisinin yakaladığı kişinin ÖSO gibi gruplarla bağlantısı olduğunu gösteren fotoğraflarının olduğunu belirten Salih Muslim, “Saldırıyı yapan kişiyi bizim bölgelerimizde kimse tanımıyor. Sanal medya hesaplarına bakıldığında saldırıyı yapan kişinin ÖSO gibi gruplarla bağlantısı var. Sultan Murad adlı gruba ait flamalarla çekilmiş fotoğrafları var. Kendisi de Kürt değildir, Kürtlerle Rojava yönetimiyle hiçbir ilişkisi yoktur” diye konuştu.

TÜRKİYE KAMUOYU DA FARKINDA

Kürtleri hedef alan bu tarz saldırılara karşı herkesi duyarlı olmaya çağıran Salih Muslim şu çağrıyı yaptı: “Böylesi bir provokatif olay Kürtleri hedef alıyor. Özellikle demokratik güçler olmak üzere herkes buna karşı dikkatli ve duyarlı olmalıdır, 1970’lerden beri böylesi oyunların Özel Savaş Dairesi tarafından nasıl tezgahlandığını iyi bilirler. Sanırım Türkiye kamuoyu da farkındadır. Hassas bir süreçten geçiyoruz. Böyle bir komployla özellikle iç politika hedeflenmiştir. Bununla ömürlerini uzatma çabası içerisine girmişlerdir. Dikkatli olmalı, gereken önlemleri almalıyız.”