Nubar Ozanyan Tugayı: Siperlerimizi terk etmeyeceğiz

Rojava’da Ermeni halkının savunma gücü Nubar Ozanyan Tugayı, işgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarının sonuçsuz kalacağını belirterek, “Siperlerimizi terk etmeyeceğiz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Nubar Ozanyan Tugayı,  “Faşist Türk devleti Taksim provokasyonu ile başlayan yeni bir işgal planı ile başta Kobane olmak üzere tüm Rojava'ya saldırıyor. Bu saldırılar savaş uçakları, insansız hava araçları ve obüslerle gerçekleştirildi. Demokratik Suriye Güçleri (DSG) savaşçıları ve siviller şehit düştü, rejim güçleri öldürüldü” dedi.

Açıklamada, “Düşman, televizyonlarında ‘teröristlerin hedef alındığı’ propagandası yapıyor ancak Kürt, Arap, Süryani, Asuri, Ermeni gibi her dinden ve her milletten kadın ve çocuklar için gerçek şu ki bu saldırılar tüm Rojava halkına yapılmış saldırılardır. Minbic ve Kobane'den Amude, Til Temir ve Derik'e kadar tüm şehirlerimiz bombalanıyor. Afrin'in işgalinden Serekaniye ve Gire Spi'ye kadar, devam eden krize bir maske yaratmak amacıyla işgallerini genişletmeye devam ediyorlar” ifadeleri kullanıldı.

Nubar Ozanyan Tugayı, şunları ekledi: “Rojava'daki devrim bir kadın devrimidir ve IŞİD'in karanlığına karşı bir umut ışığıdır. Bu devrime karşı 25 Kasım'a sayılı günler kala başlayan saldırılar, Türk devletinin ataerkil ve işgalci karakterini ortaya koymaktadır. Ancak bu saldırılara Arin Mirkan, Avesta Xabûr ve Hevrin Xelef'in iradesiyle cevap veriliyor.

Türk devleti içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizi bu saldırılarla aşmaya çalışmakta, bunun için de Rusya, ABD ve diğer emperyalistlerle pazarlık yapmaktadır. Türk devleti saldırılarını emperyalist devletlerin desteği ile örgütledi. Irak Kürdistanı'nda iki yıldır gerillalar benzer işgal saldırılarına karşı direniyor. Türk devleti bu işgal saldırıları ile başarısızlığını gizleyememiş, tüm teknolojik güce sahip olmasına, gerillaların direnişine karşı tonlarca kimyasal silah kullanmasına rağmen hala krizini çözememiştir.

Bizler Rojava'da Ermeni Halkının savunma gücü olan Şehit Nubar Ozanyan Tugayı olarak DSG'yi oluşturan diğer güçlerle birlikte siperlerimizi terk etmeyeceğiz. Faşist Türk devletinin saldırıları sonuçsuz kalacaktır!"