PYD: Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü acil ihtiyaçtır

PYD, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamanın acil ihtiyaç olduğunu belirtti.

Demokratik Birlik Partisi (PYD), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası Komplonun yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Bu tarihi, Kürtlere yönelik kitlesel soykırım sistemi ve artık çözümlenmesi gereken adalet davası bağlamında değerlendiriyoruz. Çünkü yerel ya da uluslararası hiçbir parti, hangi güce sahip olursa olsun, bu davanın demokratik çözümünden kaçınamaz. Önder Abdullah Öcalan, demokratik ulus ve demokratik Ortadoğu konfederalizmi teorisi, kadın özgürlüğü ve öncü rolü üzerinden ahlaki-siyasi bir toplum inşa etmek istiyordu. Ayrıca Kürt halkının öz örgütlenmesi sayesinde kendilerini siyasi, askeri ve kültürel soykırım politikalarından korudular" denildi.

'MÜCADELEYİ ARTIRMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Önder Abdullah Öcalan, hegemonik sistemi halkın iradesine karşı kullanan, onların varlığını bastırmaya, haklı haklarını yok etmeye çalışan devletin sırlarını ortaya çıkardı. Bu nedenle Önder Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komploya uluslararası taraflar da ortak oldu ve onun şahsında Kürt halkı, davası, tüm demokratik ve barışçıl güçler hedef alındı.
PYD, Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasını en önemli görevi olarak görmektedir. Bu komployu planlayan ve yürüten tüm komplocu güçleri kınıyor, uluslararası topluma, BM'ye ve uluslararası insan hakları örgütlerine tecride son verme çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca Kürt halkını ve tüm bölge halkını Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadelelerini artırmaya çağırıyoruz. Çünkü Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü artık acil bir taleptir."