PYD: Leyman yoldaşın mücadelesi durmayacak

Leyman Şiweş, Yusra Derwîş ve Firat Tûma’nın katledilmesine ilişkin açıklama yapan PYD, "Leyman yoldaşın başlattığı mücadele durmayacak ve ne pahasına olursa olsun devam edecek” dedi.

Qamişlo-Tirbespiyê yolunda dün sivil araca yönelik Türk devletinin SİHA saldırısında Qamişlo Kanton Meclisi Eşbaşkanı Yusra Derwîş, yardımcısı Leyman Şiweş ve şoförü Fırat Tûma şehit düşerken, Kanton Eşbaşkanı Gabî ise yaralandı.
Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, SİHA saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'DİRENİŞ BAYRAĞINI YÜKSELTECEĞİZ'

“Öncelikle halkımıza yönelik soykırım politikalarını yürüten işgalci Türk devletini kınıyor, şehitlerimiz karşısında saygıyla eğiliyor ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" denilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"Şehit Şiweş’in ailesi başta olmak üzere Kürt halkına onurlu ve özgür bir yaşam yaratma uğrunda büyük fedakarlıklar yapan tüm şehit ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Leyman Şiweş’in şehadeti Kürt halkı ve bölge halkları için büyük bir kayıptı. Kurdistan devriminin saflarına katılan ilk kadınlardan olan Rihan yoldaş, toplumun kalıplaşmış yargılarını yıkarak mücadelesiyle kahraman Kürt kadının simgesi oldu. Devrim değerlerine bağlılığından ödün vermedi, 38 yıl boyunca Kürdistan halkı için dağlarda mücadele ederek şehadet gününe kadar da tüm benliğiyle halkının hizmetindeydi.

Rojava mücadelesiyle sınırlı kalmayan Leyman yoldaş, Kürt birliğini sağlamak ve ilerletmek için Başûrê Kurdistan’da da faaliyetlerde bulundu. Kadın özgürlüğü temelinde uzun yıllar Kongra Star çalışmalarında yer alarak kadın hareketleri içerisinde önemli bir rol üstlendi. Minbic’de Arap halkının arasında faaliyet yürüterek halkların birliğinin sembolüydü.    

Şehit Riha’nın takipçisi olarak Yusra ve Firat yoldaşımız ile ülkesi için canını feda eden herkese sadık kalacağımızın sözünü yeniliyoruz. Düşman şunu bilsin ki Rihan (Leyman Şiwêş) yoldaşın başlatmış olduğu mücadele durmayacak ve ne pahasına olursa olsun devam edecek.

Kahraman yoldaşlarımız Leyman Şiweş, Yusra, Firat’a ve tüm özgürlük şehitlerine direniş bayraklarını daha da yükselteceğimizin ve zaferi elde edeceğimizin sözünü bir kez daha yeniliyoruz. Halkımızı bugün Amudê’de yapılacak kahramanlık törenine kitlesel bir katılım sağlamaya çağırıyoruz.”