PYD: Türk devleti işgale zemin hazırlıyor

Taksim'deki saldırıyı kınayan PYD, “Türk özel savaş hükümeti, yeni saldırı ve işgal zeminini hazırlıyor” dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye güçlerinin İstanbul patlamasına yönelik suçlamasına ilişkin açıklama yaptı.

PYD'nin açıklaması şöyle:

“İstanbul’daki Taksim Meydan’ındaki sivillere yönelik yapılan saldırıyı kınıyor, bunu masum insanlara yönelik gerçekleştirilen insanlık dışı suç olarak görüyoruz.

Türk devleti her gün bölgemizde çocuk, kadın ve yaşlıları dünyanın gözü önünde katlediyor. Bilinçli bir şekilde bu barbar saldırıyı güçlerimiz ve bölgemizin üzerine yıkmak istiyor. Amacı ise bölge halkına yönelik saldırılarını meşrulaştırmak. Türk basının yayınladığı bilgiler, Türk MİT’i tarafından hazırlanmış bir oyundur. Bundaki amaçları dünyanın en radikal ve güçlü terör örgütünü yenen Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) imajını karalamak. MİT tarafından gerçekleştirilen bu saldırıyla dünya kamuoyunu yeni bir işgale ikna edilmeye çalışılıyor. Bu tür girişimler yeni değildir, çünkü Türk devleti, Türkiye halklarına ve demokratik güçlere yönelik suç pratikleri işlemiştir.

'TUZAĞA DÜŞÜLMEMELİ'

Uluslararası topluma bu kirli tuzağa düşmemesi çağrısında bulunuyoruz. Türkiye’de şu an iktidarda olan özel savaş hükumeti, özgürlük savaşçılarına yönelik kimyasal silahlı saldırıları ve Kürt halkına karşı işlediği suçları gizlemek istiyor.

Türkiye halklarına, Türk MİT’in propagandalarına karşı dikkatli olmalarını ve bu yalana inanmamaları çağrısında bulunuyoruz. Halk olarak Erdoğan ve Bahçeli’nin faşist hükümetine karşı birlik olmalıyız. Çünkü birbirimize düşman olmamızı istiyorlar. Bu bağlamda Türk devletinin özel ve psikolojik savaşına karşı birlikte durmalıyız.

Bir kez daha barbar saldırıyı kınıyor, vefat edenlerin ailelerine Allah’tan sabır, yaralılara şifa diliyoruz.”