PYD: Türk devleti saldırılara bahane için kendi vatandaşlarını katletti

PYD, Türk devletinin işgal saldırılarına bahane için kendi sivillerini bile katlettiğini belirterek, "Bölge halkının yanında durun. Halkımızın iradesini kıramayacaklar" dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, işgalci Türk devletinin işgal saldırılarına karşı açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Faşist Türk devleti varlığını her zaman bölge halkını sömürmeye ve ezmeye bağladı. Özellikle Kürt halkını soykırımdan geçirerek bunu yapmaya çalışıyor. Cumhuriyetinin kuruluşundan bu yana Kürt halkının yok edip, göçertmeyi temel stratejisi haline getirdi. Bu bağlamda Osmanlı’nın bütün planlarını yeniden Kürt halkına dayatıyor, her türlü terör yönteme başvuruyor. Başarısız olunca müdahale etti, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin bölgelerini işgal etti ve buraları kendisine karşı çıkanlara karşı kullanmak için terör merkezi haline getirdi.

'BAHANE ÜRETMEK İÇİN KENDİ SİVİLLERİNİ KATLETTİ!'

Başûrê Kurdistan’da yasaklı kimyasal silahlarla vahşi saldırılar yapmasına rağmen başarısız oldu. Türkiye’deki faşist ittifakının ömrünü uzatmak ve bir zafer kazanmak için Rojava’ya saldırdı. Bu planlarını gerçekleştirmek ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırmak için bahaneler üretti. İstanbul’daki terör saldırısını planlayarak Özerk Yönetim ve Demokratik Suriye Güçleri’ni (QSD) suçladı. Saldırmak için bir bahane buldu ve bunun sonucunda kendi sivillerini bile öldürdü.

Özerk Yönetim ve QSD’nin tüm kurumları bu saldırıyı kınayarak, saldırıyla bağlantılarının olmadığını söyledi. Öte yandan Türk devletinin bu saldırıyı bahane ederek bölgeye saldırmayı amaçladığını belirtildi. Bu kirli oyun tüm dünya ve Türkiye’ye ispat edilmiş olmasına rağmen Efrîn, Şehba, Kobanê Dirbêsiyê ve Dêrik saldırdı. Saldırılarda onlarca kişi şehit düştü ve yaralandı. İşgalci Türk ordusunun bu vahşetinin nereye kadar devam edeceğini bilmiyoruz.

'HALKIMIZ VAHŞİ SALDIRILARA KARŞI KENDİNİ KORUYACAK'

Türk devletine, bu saldırıların bölge halkının iradesini kıramayacağını, halkların kardeşliği ve ortak yaşam üzerine projesini inşa etmeye devam edeceğini söylüyoruz. Halkımız bu vahşi saldırılara karşı kendilerini ve değerlerini koruyabilirler.

Demokrasiyi savunan güçlere Türk devletinin saldırıları ve terörüne karşı, bölge halkının yanında durma çağrısı yapıyoruz. Türk devletinin bu oyunları ve vahşeti artık tüm Ortadoğu üzerinde tehlike oluşturuyor. Türk devletinin halkımıza uyguladığı vahşetin ve kazanımlarının sorumlusu Rusya ve ABD’nin öncülük ettiği Uluslararası Koalisyon’dur.”