PYD: Türk devleti yenilgiye uğrayınca sivilleri hedef aldı

Türk devletinin işgal saldırılarına tepki gösteren PYD, Türk devletinin yenilgiye uğradığını, bu nedenle sivillere saldırdığını belirtti.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Halk Meclisi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarına karşı açıklama yaptı.

PYD, işgalci Türk devletinin siyasi ve askeri alanda yenilgiye uğradığını, bu nedenle terör devletine dönüştüğünü ve tüm dünyanın gözü önünde barbarca bölgeye saldırdığını ve altyapıyı hedef aldığını belirtti.

PYD, "Bu bir soykırım saldırısıdır, Kürt, Arap, Süryani, Asurî, Türkmen, Çerkes ve Ermeni halklarına yönelik bir saldırıdır. Tüm dinlere karşıdır, ortak yaşam ve geleceğe karşıdır. Tüm insani ve savaş hukukunu ihlal ediyor. Uluslararası toplumun utanç verici tutumunu kınıyoruz ve sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.

DEMOKRATİK GÜÇLERE ÇAĞRI

Uluslararası Koalisyona seslenen PYD, “Bu saldırılara karşı sessizliğiniz, saldırıların sonuçlarından sorumlu olduğunuz anlamına geliyor. Bu nedenle çocuklarımızın katledilmesine neden bu sessizliğinize son vermeye ve gerekli tutumu göstermeye çağırıyoruz. Demokratik Güçlere de bölge halkını desteklemeleri çağrısında bulunuyoruz” diye kaydetti.