Qamişlo’da 2 şehit son yolculuğuna uğurlandı

Qamişlo’da İç Güvenlik Güçleri üyesi Îbrahîm Mihmê ve Kürt yurtsever Mistefa Mihemed, son yolculuğuna uğurlandı.

Qamişlo’da yüzlerce kişi, İç Güvenlik Güçleri üyesi Îbrahîm Mihmê ve Kürt yurtsever Mistefa Mihemed’i Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Törene şehitlerin aileleri ve yoldaşlarının yanı sıra yüzlerce kişi de katıldı.

Şehit fotoğrafları ve Şehit Aileleri Meclisi bayraklarının kaldırıldığı tören saygı duruşuyla başladı. Ardından kısa bir konuşma yapan Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi üyesi Şêro Şero, her iki şehidin mücadele ve fedakârlık dolu uzun bir tarihe sahip olduğunu belirterek, “Devrimimiz şehitlerin devrimidir” dedi.

'AJAN VE HAİNLERİ HALK AFFETMEYECEK; HESAP SORULACAK'

Konuşmasında HPG gerillası Harun Elbak’ın işgalci Türk devletine teslim edilmesine tepki gösteren Şêro Şero, “Tüm ajan ve hainler bilsin ki halk onları affetmeyecek. Şehit aileleri olarak, hainlerden hesap sorup cezalandırılana kadar rahat etmeyeceğiz” dedi.

Cizre Bölgesi İçişleri Kurulu Eşbaşkanı Hemrîn Elî, “Güvenlik kurumlarımız halkların birliğiyle güvenliği ve istikrarı sürdürecek” dedi.

Şehit Mistefa Mihemed’in adına söz alan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Fatima Tahir, “Devrimde büyük rol oynadı, birçok kurumda çalıştı ve mücadele etti” dedi.

Şehit Îbrahîm Mihmê’nin kuzeni Rêvîn Şêxmûs ise ailenin devrimin değerlerini korumak için 3 çocuğunu verdiğini belirterek, “Şehit İbrahim birçok kez Şam hükümetinin baskısına maruz kalmasına rağmen özgürlük yolundaki yürüyüşüne devam etti" dedi.

Şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi

Şehitler, “Şehîd Namirin” sloganlarıyla toprağa verildi.

İç Güvenlik Güçleri üyesi Îbrahîm Mihmê hastalık sonucu 2 Nisan’da şehit düşerken, yurtsever Mistefa Mihemed ise 1 Nisan’da kalp krizi sonucu şehit düştü.