Qamislo'da 4 Nisan coşkuyla kutlandı

Qamislo kantonunda birçok merkezinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü (4 Nisan) vesilesiyle Qamişlo Kantonu’nda birbirinden farklı kutlamalar gerçekleştirildi.

Kongra Star, Qamişlo’da 19 Temmuz Parkı’nda bir etkinlik gerçekleştirdi. Kutlamaya onlarca yurttaş, siyasi parti temsilcileri, Kongra Star, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği katıldı.

Parkın duvarlarına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, Kongra Star ve askeri güçlerin bayrakları asıldı.

Kutlamada konuşan Kongra Star Sözcüsü Rîhan Logo, Önder Abdullah Öcalan’ın felsefesinin Ortadoğu ve tüm dünya halklarının onurunu savunduğunu belirtti.

Rîhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Demokratik ulus felsefesi, kapitalist modernite, ulus-devlet ve aşırılık yanlısı düşüncelere karşı mücadele ediyor. Alternatif sistem olarak tüm halkların haklarını savunan, ortak ve eşit yaşamı sağlamaya çalışıyor. Bu nedenle demokratik fikirlerin düşmanları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı kaçırdı.”

Kutlama, “Bê serok jiyan nabe” sloganlarıyla sona erdi.

AMÛDÊ

Kongra Star, Amûdê ilçesinde Kerem Salonu’nda bir etkinlik düzenledi. Kutlamaya Amûdê ve kırsal bölgelerindeki yurttaşlar, sivil kurumların üyeleri ve siyasi partiler katıldı.

Kutlama salonunda Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve Kuzey ve Doğu Suriye Devrim şehitlerinin resimleri asıldı.

Kutlamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayan İç İşleri Komitesi Eş Başkanı Hemrîn Elî, Önder Abdullah Öcalan’ın doğum gününün özgür yaşamın doğum günü olduğunu ifade etti.

Hemrîn, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamanın Önder Abdullah Öcalan'ın doğumunu kutlamak anlamına gelmediğini, bunun demokratik ulus, halkların kardeşliği ve kadın özgürlüğü fikrinin doğuşu anlamına geldiğini söyledi. Hemrîn, tüm halkı ve kadınları Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

ÇILAXA

Çilaxa İlçesi Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü dolayısıyla kültür merkezinde yurttaşlarla geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Ofisi Eğitim Komitesi Üyesi Mihemed Şewqî, “Önder Abdullah Öcalan’ın doğum günü Kürt halkı ve özgürlük isteyen halklar için yeniden doğuştur” dedi.

Meclis daha sonra,  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin ilçede yayılmasında öncülük eden şahsiyetlere hediyeler verdi.

TIRBESPIYÊ

Kongra Star, Tirbespiyê’de ilçe halkının katılımıyla çevreye, birçok kuruma ve Önder Abdullah Öcalan Parkı’na 55 fidanı dikti.

Ayrıca Şehit Aileleri Meclisi ve ilçedeki yurttaşlar, Dugirê köyündeki Şehit Dilşêr Şehitliği’ni ziyaret etti.

TIL HEMÎS

Til Hemîs’te yüzlerce yurttaş, sivil kurum üyeleri ve siyasi parti temsilcileri, ilçenin kuzeyindeki Mucîr Yenat Okulu meydanında bir araya gelerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladı.

Burada PYD Til Hemîs İlçe Eş Başkanı Xalid Sadûn, “Halkların tarihsel özgürlük mücadelesinin zirveye ulaştığı bir dönemde bu yıl 4 Nisan'ı karşılıyoruz. Aynı zamanda işgalci Türk devletinin siyaseti de çöküşün eşiğine geldi” dedi.

Sadûn, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününün tüm halkların ve bileşenlerinin doğum günü olduğunu belirtti.

TIL BIRAK
Kürt Önder iAbdullah Öcalan'ın doğum günü münasebetiyle Til Birakê sakinleri, belediye ile koordineli olarak ilçedeki parklara 300 adet fidan dikti.

Kongra Star,  Til Birakê Meclis Salonu'nda onlarca yurttaşın katılımıyla Abdullah Öcalan'ın yaşamını anlatan bir seminer düzenledi. Semineri Kongra Star üyesi Ezra Salih yürüttü.

Ezra, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın halkın ve toplumun özgürlüğüne kavuşması için çok fedakarlıklar yaptığını söyledi.