Qamişlo’da 'Abdullah Öcalan'a Özgürlük' eylemi BM önünde sürüyor

Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm Hamlesi kapsamında Qamişlo’daki çadır eylemi ikinci gününde.

Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi, Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm Platformu'nun 10 Ekim’de 2023 tarihinde dünyanın 74 farklı merkezinde başlattığı hamle kapsamında Qamişlo’daki BM Göçmenler Konseyi binası önünde çadır eylemi başlattı.

Çadır eyleminin ikinci gününde, Qamişlo kantonunun Til Koçer ilçesinden gelen halk, İnisiyatif ile kent halkı tarafından ′Bê Serok Jiyan Nabe′ sloganlarıyla karşılandı.

'ABDULLAH ÖCALAN ÖZGÜR OLMADAN BARIŞ DA OLMAZ'

Çadırda söz alan Halk İnisiyatifi üyesi Medya El Hiyawî, tüm ulusların krizlerini çözmenin temelini atan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü olmadan Ortadoğu'da barışın sağlanmasının mümkün olmadığını kaydetti. Medya El Hiyawî, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayana dek mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

'ÖNDER ÖCALAN'IN ÖNERİLERİ KRİZİN ÇÖZÜMÜDÜR'

Qamişlo Kanton Meclisi Yönetimi üyesi Mesûd Yûsif ise "Önder Abdullah Öcalan'ın önerileri Suriye krizinin çözümünün tek yoludur. Önderliğin fikir ve felsefesi sayesinde bölge halkı olarak kendimizi yönetebildik. Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar onun düşüncelerinin etrafında daha güçlü bir şekilde kenetlenmeliyiz” dedi.

Kadınların eyleme olan katılım yoğunluğuna dikkat çeken Qamişlo Kongra Star üyesi Henîfe Mihemed de “Bu, kadınların Önder Abdullah Öcalan'ın kendileri için çizdiği mücadele çizgisinde kararalı olduklarının bir göstergesidir” dedi.