Qamişlo’da Abdullah Öcalan için kitlesel yürüyüş

Qamişlo’da yürüyüş gerçekleştiren yüzlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleyi sürdürme kararlılığı dile getirildi.

Qamişlo ve kente bağlı Tirbespiyê, Amûdê ve Til Hemîs ilçelerinden yüzlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyüş gerçekleştirdi. “Önder Apo’nun özgürlüğü Ortadoğu’da barışın sağlanmasıdır” yazılı pankartlar taşıyan halk, “Bê Serok jiyan nabe” sloganını atarak, Bileşmiş Milletler (BM) Mülteci İşleri Komiserliği binasına kadar yürüdü.

Burada saygı duruşunun ardından Cizîr Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi adına İçişleri Kurulu Eşbaşkanı Kenan Berekat bir konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecride dikkat çeken Berekat, “25 yıldır yaşamını, fikirlerini ve felsefesini halkının hizmetine koyan Rêber Apo’ya karşı ağır bir tecrit yürütülüyor. Tüm dünya Önder Apo’nun yalnız olmadığını bilmeli, çünkü milyonlarca kişi Önder Abdullah Öcalan ile birlikte” dedi.

İşgalci Türk devletinin Abdullah Öcalan’ı rehin almakla Kürt halkı ve Ortadoğu halklarının davasını yok edeceği yanılgısına kapıldığını ifade eden Berekat, “Kürt davası asla yenilmez, kimse irademizi kıramaz çünkü Kürt halkı, Kurdistan’da bir medeniyet inşa etti. Biz irademizi  Amed Zindan direnişinden alıyoruz” dedi.

‘ÖNDERLİĞİN FİZİK ÖZGÜRLÜĞÜYLE KURDİSTAN KURTULACAK’

Berekat, Abdullah Öcalan’ın savaş ve ölümün önüne geçmek için Türk devletine barış projesi sunduğunu hatırlatarak, “Önderlik, Türk devletine eğer bizi yok etmekte ısrar ederseniz, o zaman biz de direnişi yaşamanın bir yöntemi olarak esas alacağız, dedi. Bu temelde yıllardır soykırım politikalarına karşı direniyoruz. Biz, İmralı Zindanı’ndan çıkan ve tüm dünyaya yayılan Jin jiyan azadî felsefesi, halkların kardeşliği ve demokratik ulus felsefesine sahip Önder Abdullah Öcalan ve Mazlum Doğan’ın yarattığı Kürtleriz” ifadelerini kullandı.

Önünde eylem yaptıkları BM’ye seslenen Berekat, “Barış çağrısında bulunan kişi şu anda tek kişilik hücrede tutuluyor ancak diktatörlük yapanlar serbest. Önder Abdullah Öcalan’a karşı yasal sorumluluklarını yerine getirmiyorsunuz” dedi.

Konuşmasının sonunda Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Kuzey ve Doğu Suriye’deki bütün halklara mücadeleyi büyütme çağrısında bulunan Kenan Berekat, “Önder Abdullah Öcalan tüm halkları temsil ediyor. Önder Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşursa Hewlêr, Qamişlo, Mahabad ve Amed de kurtulacak. Ulusal bir görev gibi fiziki özgürlüğü için mücadeleyi sürdürmeliyiz” diye konuştu.