Qamişlo’da Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için siyasi partilerle görüşme

Kuzey ve Doğu Suriye merkezli ‘Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük Suriye İnisiyatifi’, çok sayıda siyasi partiyi ziyaret ederek, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadelenin daha da güçlendirilmesini istedi.

Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük Suriye İnisiyatifi, 10 Ekim 2023’te uluslararası alanda başlatılan “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesi kapsamında siyasi parti ziyaretlerini sürdürdü. 

İnisiyatif sözcüsü Ferzende Mûnzûr, inisiyatif üyeleri Fuad Colî ve Gulistan Hîbo’tan oluşan heyet temasları kapsamında, Kurdistan Demokratik Barış Partisi, Suriye Kürt Demokratik Partisi (PDKS), Demokratik Yeşil Partisi ve Kurdistan Liberal Partisi’nin Qamişlo’daki merkezlerini ziyarette bulundu. 

İnisiyatif heyeti, Kurdistan Demokratik Barış Partisi Genel Sekreteri Telal Mihemed ile görüşerek, tecride karşı tutumun ortaklaştırılmasının önemine vurgu yaptı. İnisiyatif sözcüsü Ferzend Mûnzûr bu görüşme sırasında “Kürt dostları ve demokratların Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için başlattığı uluslararası hareket artık her geçen gün genişleyerek büyüyor ve daha aktif hale geliyor. Bundan daha güçlü siyasi, hukuki ve toplumsal bir mücadele yürütmeliyiz. Bundan dolayı partiler tecride karşı tutumlarını birleştirmelidir” dedi.

Demokratik Barış Partisi Genel Sekreteri Telal Mihemed, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün bu sürekçe en acil gereklilik olduğunu kaydetti.

Mihemed, “Özellikle Kürt sorunu ve Ortadoğu’daki krizlerin çözümü için sağlanmalıdır. Bu temelde Kürt partileri Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için çalışmalıdır. Bu tarz eylemler kültür ve siyasi alanlara büyük etkide bulunuyor. Parti olarak bu alanda çalışmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Suriye Kürt Demokrasi Partisi’nin merkezine yapılan ziyaret sırasında konuşan PDKS Merkez Komite üyesi Şukrî Hemo, “Önderliğin özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür” dedi.

Demokratik Yeşil Partisi’ne yapılan ziyarette konuşan Parti Eş Başkanı Luqman Ehmê, “Önderliğin özgürlüğü, Ortadoğu ve Suriye’deki krizlerin çözüm anahtarıdır” dedi. 

Ehmê,  “Bu nedenle siyasi partiler, özgürlük ve demokrasi yanlıları Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için siyasi ve hukuki bir mücadele yürütmelidir” diye ekledi. 

Son olarak inisiyatif heyeti, Kurdistan Liberal Partisi’nin merkezine ziyarette bulundu. İnisiyatif heyetini karşılayan partinin genel sekreteri Ferhad Têlo, “Hamleye katılım, ahlaki, ulusal ve insani bir görevdir. Bu yönlü çalışmalarımız her zaman devam edecektir” şeklinde konuştu.