Qamişlo’da binler 9 Ekim Komplosu’nu protesto etti

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu’nun 25’inci yıl dönümünde Qamişlo’da binlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüdü.

Yürüyüş, “Halkın birliğiyle faşist Türk devletinin saldırılarını yeneceğiz ve Önder Apo’yu özgürleştireceğiz" sloganıyla gerçekleşti.

Qamişlo'da Til Hemis, Amûdê, Tirbespiyê ilçelerinde yaşayan binlerce kişi Felahin Kavşağı’ndan (Çiftçiler) Qamişlo havaalanı yoluna doğru yürüdü.

Binlerce kişinin katıldığı eylem, Qamişlo havaalanı girişi önünde miting şeklinde devam etti.

Mitingde konuşan Cizre Bölgesi Halk İnisiyatifi üyesi Nisrin Doko, Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası Komploya karşı halkın direnişini selamladı.

Nisrin, "Düşmanın korktuğu direnişçi halkımız, uluslararası komplo sonucu 25 yıl önce Suriye'yi terk eden Önder Abdullah Öcalan'ın yolundadır” dedi.

Nisrin, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün halkların özgürlüğünün teminatı olduğunu vurgularken “"Türk devleti halkın iradesini kırmak amacıyla saldırıyor. Ancak halkımız mücadeleden vazgeçmiyor. Kürtlerin varlığı bir gerçektir ve onları hiçbir güç yok edemez. Halkımız asla geri adım atmayacak ve sahada olacaktır” şeklinde konuştu.

Cizre Bölgesi Halk İnisiyatifi üyesi Ebdulkerim Saroxan, "Komplonun yıl dönümünde Türk devleti vahşice saldırıyor. Sivilleri ve hizmet kurumlarını hedef alıyorlar. Bu saldırılar sıradan bir saldırı değil” dedi.

Saroxan, mutlak tecride dikkat çekerek, buna karşı Abdullah Öcalan’ın direnişine vurgu yaptı.

Miting sırasında Suriye Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, Önder Abdullah Öcalan'ı Savunma Hukukçular İnisiyatifi ve Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi’nden oluşan bir heyet, Abdullah Öcalan'a yönelik işlenen suçlar ve işgal saldırılarına ilişkin Qamişlo havaalanında bulunan Rusya ilişkiler merkezine bir mektup vermek istedi. Ancak merkez mektubu almayı reddetti.

Suriye Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi Silêman Ehmed, Rusya'nın Uluslararası Komploya ve işgalci Türk devletinin saldırılarına yönelik tutumunu kınadı. Ehmed, Rusya'nın Uluslararası Komplonun parçası olma konusunda kararlı olduğunu sözlerine ekledi.