Qamişlo’da Neçirvan Hibo son yolculuğuna çıkarıldı

Ekim ayı sonunda şehit düşen Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri üyesi Neçirvan Hibo, Qamişlo’da törenle toprağa verildi.

İç Güvenlik Güçleri üyesi Neçirvan Mihemed Tahir Hibo, 31 Ekim'de görevi başındayken şehit düşmüştü.

Qamişlo’daki şehitlikte düzenlenen tören yüzlerce kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ebdulkerim Ebdurehman, "Bedeli ödenmiş bu devrim tüm dünyaya örnek olmuştur. Dünyada yaşanan tüm devrimler küçük bir değişiklik yapabilmiştir, ama Rojava devrimi, Suriye ve Ortadoğu'nun durumundaki tarihi bir değişimdir. Bu yüzden kapitalist devletler başarısız kılmaya çalışıyor” dedi.

Ebdurrehman "Kazanacağız çünkü özgürlüğün aşığıyız" diyerek sözlerini tamamladı.

Qamişlo PYD Meclisi Eş Başkanı Mesûd Dawuf, "Düşmanlar Kuzey ve Doğu Suriye halkına karşı soykırımcı politikalar yürütüyor, bu yüzden onların planlarına direnmeliyiz. Var olma ve yok olma sürecindeyiz” ifadelerini kullandı.

İşgalci Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal silahlarla düzenlediği saldırılara da dikkat çeken Dawuf, kimyasal saldırıların Türk devletinin gerilla direnişi karşısındaki zayıflığını kanıtladığını belirtti.

Şehit düşen Neçirvan Hibo’nun kardeşi Hemid Hibo, devrimin kazanımlarına sahip çıkmak için ağır bedeller ödemeye hazır olduklarını vurguladı.

Daha sonra Şehit Aileleri Meclisi, şehadet belgesini okuyarak aileye teslim etti. Hibo’nun cenazesi, sloganlar ve dualar arasında toprağa verildi.