Qamişlo’da ‘şafağın doğuşu’ kutlandı

PKK’nin 45’inci kuruluş yıl dönümü Qamişlo’nun Girbawî beldesinde kutlandı. PYD Genel Eğitim Ofisi üyesi Silêman Ebû Bekir, PKK’nin kuruluşunun Kurdistan halkı için “şafağın doğusu” olduğunu söyledi.

Qamişlo’nun Girbawî beldesinde Kürt ve Arap halklarının katılımıyla, PKK’nin 45’inci kuruluş yıldönümü kutlandı.

Etkinliğin gerçekleştiği okul meydanı, PKK flamaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve 15 Ağustos Hamlesi’nde şehit düşenlerin fotoğraflarıyla süslendi.

Etkinlikte konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Eğitim Ofisi üyesi Silêman Ebû Bekir, PKK’nin kuruluşuna ilişkin şunları ifade etti: “O süreçte faşist Türk devletinin politikaları nedeniyle Kürt halkını soykırımdan ve kültürel asimilasyondan kurtaracak entelektüel, gerçek, toplumsal ve siyasi bir Öndere ihtiyaç vardı. Önder Abdullah Öcalan’ın bir grup arkadaşıyla birlikte yaptığı analiz, stratejik ve tarihi çalışmalar sonucunda, toplumsal, özgür ve demokratik bir devrimi inşa etmenin bilimsel temelleri ve yöntemleri atıldı. PKK’nin kuruluşu Kurdistan halkı için yeni bir şafağın doğuşudur. Kadınların ve gençlerin önderlik ettiği Kurdistan ulusal kurtuluş devrimi, dünya ve bölgede özgürlük isteyen halkların iradesini temsil eden, özgürlük için direniş ve mücadele yolunu seçen bir devrimdir.”

Ebû Bekir, PKK’ye yönelik komplolara ve işgalci Türk devletinin saldırılarına rağmen Kurdistan Özgürlük Hareketi’nin çizgisinde kalarak direniş ve fedakarlıklarla bugüne kadar geldiğini belirtti.

Dünya halklarının bugüne kadar savaşlardan çektiği ulus devlet fikrinden kaynaklandığına işaret eden Ebû Bekir, dünya halklarının bu krizleri aşmasının tek yolu Önder Abdullah Öcalan'ın fikirleridir” dedi.

Ebû Bekir’in konuşmasının ardından Koma Şehit Zîlan devrim şarkılarını seslendirdi.

Etkinlik, kadınların zılgıtları ve “Berxwedan jiyan e” sloganıyla sona erdi.