Qamişlo, Dêrik ve Minbic’te şehit anmaları

QSD Komando Güçleri savaşçısı Ebdulqadir İbrahim Qamişlo’da son yolculuğuna uğurlanırken, şehit Ayaz Ebdullah için Dêrik’te, şehit Ciwan Kobanê için ise Minbic’de taziye kuruldu.

QSD Komando Güçleri savaşçısı Ebdulqadir İbrahim, Dêrazor'da 9 Aralık'ta şehit düştü. Şehitlik töreni, Şehit Delil Saroxan Şehitliği'nde düzenlendi. Şehit Ebdulqadir İbrahim'in naaşı, Enteri mahallesinden alınarak şehitliğe getirildi. Törene katılanlar arasında meclis üyeleri, sivil örgütler ve şehidin yoldaşları yer aldı.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Fatma El Casim, törende yaptığı konuşmada şehit Ebdulqadir İbrahim'in ailesine başsağlığı dileyerek, halkların komplolara karşı dayanışmasını selamladı.

El Casim, "Halkların Önder Abdullah Öcalan'ın felsefesine dayanan çalışmaları ve dayanışmaları sayesinde özgür ve onurlu yaşıyoruz" dedi.

Devrimin kazanımlarını koruma sözü veren El Casim, "Bu halktan Şehit Ebdulqadir gibi yüzlerce insan çıkacak ve onlar onun yolunu takip edecekler" şeklinde konuştu.

Demokratik İslam Kongresi Üyesi Silêman Ali, Kuzey ve Doğu Suriye halkının birliğine vurgu yaparak, "Bu halk zulmü kabul etmez ve sonuna kadar direnecektir. Kimsenin demokratik projemize zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Zafere ve özgürlüğe kadar şehitlerin çizgisinde olacağız" ifadelerini kullandı. Qamişlo Askeri Meclisi komutanlarından Nezir Sofi de özgürlük ve başarı hedeflerine ulaşmak için şehitlerin çizgisinde yürüyeceklerini belirtti.

Şehit Ebdulqadir İbrahim'in şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehit cenazesi, "Şehîd namirin" sloganları eşliğinde defnedildi.

ŞEHİT CIWAN KOBANÊ İÇİN TAZİYE

Minbic kent ve kırsalında yaşayanlar, şehit Ciwan Kobanê için taziye çadırı kurdu. Esadiye Mahallesi'nde gerçekleşen taziye çadırında, Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Yasmîn Berkel, şehit ailesine başsağlığı dileyerek, işgal altındaki toprakların özgürleştirilip başarıya ulaşana kadar şehitlerin çizgisini takip etmeye devam edeceklerini belirtti.

Minbic Askeri Meclisi komutanlarından Mihemed El Ali, şehitlerin halkın yolunu aydınlatan meşale olduğunu söyledi. Minbic Demokratik Sivil Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Cuma Heyder ise şehitlerin ülkenin korunması ve demokratik ulus projesi yolunda canlarını feda ettiklerini ifade etti. Taziye, "Şehid namirin" sloganlarıyla sona erdi.

DÊRIK’TE ŞEHİT AYAZ EBDULLAH İÇİN TAZİYE ÇADIRI

Derik kenti ve çevre köy halkı, İç Güvenlik Güçleri üyesi Şehit Ayaz Ebdullah için taziye çadırı kurdu. Taziye çadırına Derik kenti ve çevre köy halkının yanı sıra Özerk Yönetim temsilcileri, askeri güçler, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve aşiret ileri gelenleri katıldı.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Atiya Mehmûd, şehit Ayaz'ın ailesi ve İç Güvenlik Güçleri'ndeki arkadaşlarına başsağlığı dileyerek, şehit yürüyüşünün tamamlanacağı sözünü verdi. Cizre Bölgesi İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Kenan Berekat, bölgeye yönelik saldırılara karşı mücadelenin artırılması gerektiğini vurgulayarak, halkın direnişinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Demokratik İslam Kongresi üyesi Mesum Derwişi, şehitlerin ölümsüz olduğunu belirterek, taziye çadırındaki etkinlikleri sona erdirdi.