Qamişlo halkı, şehit Remziye Altuğ'u uğurladı

Qamişlo halkı, şehadete ulaşan Bukurê Kurdistanlı Remziye Altuğ’u son yolculuğuna uğurladı.

Qamişlo kentinde 22 Ekim’de meydana gelen araç patlamasında şehadete ulaşan şehit Remziye Altuğ, Şehit Delil Saruxan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

 Törene, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Törende konuşan Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi üyesi Şemsîxan Gilo, “İşgalci Türk devletinin soykırım politikaları nedeniyle Rojava’ya göç eden heval Remziye, yurtsever bir ailemizdendir ve 4 dayısı şehittir. Şehit Remziye de şehitlerin ve özgür kadın çizgisinin takipçilerinden biriydi” dedi.
Kongra Star adına konuşan PYD İlişkiler Ofisi Eşbaşkanı Sema Bekdaş ise 2 çocuk annesi olan şehit Remziye’nin ailesine başsağlığı diledi.
İşgalci Türk devletinin kirli politikaları nedeniyle şehit Remziye Altuğ'un çocuklarının merasimde olamadığını belirten Sema Bekdaş, “İşgalcilerin tüm engellerine rağmen, halk olarak tek fikir ve iradeyle hareket ediyoruz” diye belirtti
Şehit Remziye’nin 2016 yılından bu yana 19 Temmuz Devrimi’ne katıldığını belirten Sema Bekdaş, “Sevgi dolu bir yüreğe ve güler yüze sahip şehit Remziye, devrim içerisinde büyük bir iradeyle yer aldı” diye konuştu.

AİLEDEN MEKTUP

Şehit Aileleri Meclisi üyesi Şehîdan Şêrîn Ehmed ise şehidin ailesinin gönderdiği mesajı kitleye okudu.

Mesajda, “Kızımızın şehadetini tüm Kürt halkı ve özgürlük yolcularına kutluyoruz. Şehit Remziye var olan tüm imkanlara rağmen yurt dışına çıkmayı reddetti ve Türk devletinin tüm tehditlerine rağmen yurtseverlik duygusuyla yönünü Rojava’ya verdi. Her şeye rağmen tüm çalışmalarında özgürlük hakikat arayışçısı olarak mücadelesini yürüterek büyük bir onurla şehitler kervanına katıldı. Şehit Remziye Kurdistan’ın şehididir” denildi.

Şehit Aileleri Meclisi şehidin şehadet belgesini okuyarak şehidin arkadaşlarına teslim etti.