Qamişlo ilçelerinde işgal saldırıları protesto edildi

Çilaxa, Girkê Legê, Til Hemîs ve Til Birakê ilçelerinde binlerce kişi, işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

İşgalci Türk devleti, Astana görüşmesine eş zamanlı olarak 20 Haziran’da Qamişlo’da gerçekleştirdiği SİHA saldırısında, Qamişlo Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Yusra Derwîş, yardımcısı Leyman Şiweş ve meclis üyesi Ferat Tûma'yı katletti. Meclis Eşbaşkanı Gabî Şemûn da başından yaralandı.

Qamişlo’nun ilçelerinde bir araya gelen binlerce kişi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarına karşı yürüdü.

ÇILAXA

Çilaxa ve kırsalındaki meclis, sivil askeri kurumların yanı sıra Şehit Aileleri Meclisi ve Kontra Star üyelerinin de aralarında bulunduğu onlarca kişi, “Kadın örgütlenmesi işgalci saldırılara karşı bir cevaptır” sloganıyla kitlesel bir yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşte kısa bir konuşma yapan Çilaxa Eğitim ve Öğretim Yönetimi Üyesi Nizhe Seyfedîn, katliam şehitlerini anarak ailelerine başsağlığı diledi.

Mitingde bir konuşma yapan Okul Yönetimleri Yönetim Kurulu üyesi Nizhe Seyfedîn, özgürlük mücadelesi şehitlerini anarak, 20 Haziran şehitleri için başsağlığı dileğinde bulundu.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye halkının direnişini ve iradesini kırmak için saldırılarını artırdığını belirten Nizhe Seyfedîn, bu saldırılarla modernite projesini yıkmayı amaçladıklarını kaydetti.

Şehitlerin amaç ve hedeflerine ulaşmak için işgalci Türk devletine hizmet eden ajan ve işbirlikçilerinin bölgeden çıkarılması gerektiğini belirten Çilaxa ilçesi Meclisi üyesi Salih Sefo ise tüm halklara işbirlikçiliğe karşı direnişi yükseltme çağrısı yaptı.

GIRKÊ LEGÊ

İşgalci Türk devletinin saldırılarını kınamak için Girkê Legê halkı ile sivil kuruluşların üyeleri bir yürüyüş düzenledi.

Şehit Xebat Meydanında bir araya gelen halk, işgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği son katliamdaki şehitlerin fotoğraflarını ve Kongra Star bayraklarını taşıdı.

Kitlesel bir mitinge dönüşen yürüyüşte söz hakkı alan Girkê Legê İlçe Meclisi Eşbaşkanı Zilfe Bedro, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarının amacının bölgede direnen halkın iradesini kırmak olduğunu kaydetti.

Bölge halkına ve kadınlara Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik gerçekleştirilen işgal saldırılarını boşa çıkarmak için daha güçlü bir şekilde örgütlenmeye ve mücadelelerini yükseltmeye çağrı yaptı.

TIL HEMÎS

Yüzlerce kişinin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen ve Sewamî kavşağında kitlesel bir mitinge dönüşen yürüyüşte konuşan Til Hemîs İlçe Meclisi Eşbaşkanı Mihemed El Şemerî, "Eğer Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin rızası ve onayı olmasaydı Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye halkına karşı tek kurşun sıkmazdı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Til Hemîs İlçe Meclis Kongra Star üyesi Ezarî El Feyhan ise Özerk Yönetim ilan edildiği günden bu yana işgalci Türk devletinin her türlü kirli saldırı yöntemini kullanarak öncü kadınları hedef aldığını kaydetti.

TIL BIRAK

Otomatik Fırınının önünde bir araya gelen sivil meclis kurumlarının yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve toplumun ileri gelenleri ile aşiret şeyhlerinden oluşan yüzlerce kişi, bölgeye dönük düzenlenen saldırılara karşı yürüdü

Til Birak İlçe Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Xewle El Nasir, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için çağrıda bulunarak, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün bölgedeki demokrasinin tek garantisi olduğunu kaydetti.

Uluslararası toplumun Türk devletinin saldırılarına karşı sessiz kalmasına tepki gösteren Til Berak Kongra Star Yürütme Kurulu üyesi Rexed El Hisên, Türk devletinin saldırılarını kırmak için direnişi ve mücadelelerini yükselteceklerini söyledi.