Qamişlo Kantonu’nda kurulan taziye çadırlarına ziyaret akını

Qamişlo Kantonu’nda şehitler için kurulan taziye çadırlarını gün boyu on binlerce kişi ziyaret ederek, şehitlerin çizgisinde birlik, mücadele ve zafer mesajı verdi.

Türk devletinin Dêrik’te 8 Ekim’de İç Güvenlik Güçleri Uyuşturucuyla Mücadele Akademisi’ne yönelik yaptığı hava saldırısında şehit düşen Uyuşturucuyla Mücadele Güçleri üyesi 29 kişi için birçok noktada taziye çadırları kuruldu. Qamişlo ve ilçelerinde gün boyu taziyelerin kabul edildiği çadırları on binlerce kişi ziyaret ederek, ailelere başsağlığı diledi.

DÊRIK

Dêrik'te Xwînrêj Temê, Ednan Yûsif ve Silêman Bozî için Şehit Bawer Devrimci Gençlik Hareketi Merkezi’nde taziye kuruldu. Dêrik Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Rewşen Reşîd ve Dêrik İlçe Meclisi Eşbaşkanlık Yardımcısı Seyide İbrahim birer konuşma yaptı. Saldırılara karşı öz savunmalarını yaptıklarını ifade eden konuşmacılar, zafere kadar şehitlerin yolunda yürüyeceklerini vurguladı ve intikamlarını almak için birlik çağrı yaptı.

TIL KOÇER

Til Koçer Şehit Aileleri Meclisi, Mihemed El Eswed, Yezen El Kico, Ebdulezîz Osman ve Mihemed Xalid için Şehit Uqab El Esweda Şehitliği’nde taziye çadırı kurdu.

Ziyarette bulunanlardan İç Güvenlik Güçleri üyesi Hesen Botî ve Til Koçer Şehitleri Aile Meclisi üyesi Fatima Sultan, “İşgalci Türk devleti bize hunharca saldırıyor ve bizi davamızdan uzaklaştırıp öldürmeye çalışıyor. Ama Türk devleti bilmeli ki biz bir davaya sahibiz ve mücadelemizden asla vazgeçmeyiz” vurgusunda bulundu.

GIRKÊ LEGÊ

Şehit Ehmed Qemer El Xidir ve Mûaz Osman için Rimêlan'da bulunan Aram Tîgran Merkezi önünde taziye çadırı kuruldu. Girkê Legê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Xalid Tehlo, mücadeleyi büyüteceklerini belirterek, "Kazanımları korumak için şehitlerin mücadelesinin arkasındayız" dedi. Girkê Legê Kongra Star üyesi Fatme Mihemed, düşmanın saldırılarının kadın direnişini boşa çıkaramayacağını, topraklarını korumak için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.

ÇILAXA

Çilaxa ilçesinin güneyinde bulunan Xerab Bacar köyünde ise şehit Ebdulwahid El Ehmed için taziye çadırı kuruldu. Çilaxa Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Feysel Hesen, işgal saldırılarının direnişlerini kıramayacağını belirtti. İç Güvenlik Güçleri Üyesi Sîham Xelîl ise şöyle konuştu: "İşgalci Türk devleti akademiyi bombaladı. Çünkü o kahramanların sömürü ve özel savaş planlarına karşı durduğunu çok iyi biliyordu. Saldırılara karşı direneceğiz ve topraklarımızı sonuna kadar korumaya devam edeceğiz.”

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê ilçesinde yüzlerce yurttaş, siyasi parti, sivil toplum örgütü ve İç Güvenlik Güçleri üyeleri, ilçesinin güneyindeki Ebû Firi beldesinin Um Îsam köyüne giderek Şehit Mehmûd El Werd’in ailesine başsağlığı diledi.

Taziye töreninde konuşan Fırat Bölgesi Yasama Meclisi Eş Başkanı Hikmet Hebîb, şehit ailesine başsağlığı dileyerek, “Bölge halkı, saldırılar karşısında birliklerini pekiştirdi ve şehitlerin yolunda devam edecek. İşgalciler, irademizin işlediği tüm suçlardan daha büyük olduğunu bilmelidir” diye konuştu.

Kongra Star Tirbespiyê Koordinasyonu üyesi Meha El Mitleq, birlik ve beraberliklerinin zafer getireceğini kaydetti. Şehit Elî El Werd’in amcasının oğlu da, şehidin yolunu takip edeceğine söz verdi.

QAMIŞLO

Qamişlo’da da şehit düşen 29 kişiden 5’inin taziyesi vardı. Şehit Ehmed Xalid El Elî, Salih El Dendûş, Besam El Hisên, Alan Nazim ve Mihemed Şemdîn için Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde düzenlenen taziyeye ziyaret akını gerçekleşti. Birçok temsilci konuşma yaptı.

Taziyede konuşan Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi üyesi Muhyedîn Hesen, şehitlerden söz ederek, “Onlar bölgedeki bileşenleri korudu, onurlu bir yaşam inşa ettiler ve işgalci Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı durdular” dedi. Bileşenlerin birliğini selamlayan Hesen, bunun tarihi bir tutum ve halkın özgürlük çizgisine bağlılığının delili olduğuna dikkat çekti.

Qamişlo Askeri Meclisi komutanlarından Nezîr Sofî, şehitlere verdikleri sözleri yerine getireceklerini, intikamlarını alacaklarını ve kazanacaklarını söyledi.

Kongra Star üyesi Hindirîn Xelîl, Uyuşturucuyla Mücadele Güçleri’nin mücadelesine dikkat çekerek, “Tüm bileşenlerden şehitlerin kanları bu topraklarda birbirine karıştı ve kutsal bir oldu” dedi.

Arap Tay kabilesinin kanaat önderi ve Kuzey ve Doğu Suriye Kanaat Önderleri Meclisi üyesi Hesen Ferhan ve Modern ve Demokrasi Partisi üyesi Lorans Deham Hadî El Cerba, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınayarak birlik vurgusu yaptı.

Son olarak söz alan Cizre Bölgesi Yerel Yönetimler Kurulu Ek Başkanı Silêman Ereb, işgalci Türk devletinin politikalarının iflas ettiğini, bu nedenle iç krizini dışarıya taşıdığını ve halkların kardeşliğini temsil eden Özerk Yönetimi yok etmeye çalıştığını ifade etti.

TIL HEMÎS

Til Hemîs’in Xesan köyünde Uyuşturucuyla Mücadele Güçleri üyesi Şehit Feyad Lewad El Hedmûl için düzenlenen taziyeye de gün boyu binlerce kişi katıldı. Burada konuşan Til Hemîs Demokratik Toplum Akademisi Yürütme üyesi Ebdulselam El Casim, işgalci Türk devletinin saldırılarıyla bölgenin altyapısına darbe vurmak ve bölgedeki yaşamı yok etmeyi amaçladığını söyledi.

Til Hemîs İç Güvenlik Güçleri Üyesi Seed Ehmed ise, “İşgalci Türk devletinin terörist saldırıları irademizi kıramaz, ancak teröre karşı duruma ısrarımızı arttırıyor. Bu uğurda şehit olmaya hazırız” dedi.

Ehmed, arkadaşlarının başladığı yolu bitirmeye söz vererek, “Şehitlerimizi unutmayacağız. Onların başladığı yolu bitireceğiz. Bedel ne olursa olsun hepimiz ülkemize ve halkımıza kurban oluruz. Gücümüzü ve ısrarımızı halkımızdan alıyoruz” diye konuştu.