Qamişlo kantonundaki kadınlar komploya karşı yürüdü

Qamişlo kantonunun ilçelerinde yaşayan kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uluslararası komployu protesto etti.

Qamişlo kantonuna bağlı Girkê Legê, Dêrik, Til Koçer ve Çilaxa ilçelerinde yaşayan yüzlerce kadın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komploya karşı yürüdü.

Qamişlo kantonunun Girkê Legê ilçesindeki Şehit Xebat Meydanı’nda başlayan yürüyüşte, Abdullah Öcalan’ın posterleri, Kongra Star flamaları ile ′Bê Serok Jiyan Nabe′, ′Azadiya Rêber Abdullah Ocalan azadiya civakê ye′ ve ′Jin, Jiyan, Azadî′ yazılı pankartlar taşındı.

'ABDULLAH ÖCALAN'IN FİKİRLERİ TÜM TOPLUMA YAYILDI'

İlçe pazarına ulaştığında mitinge dönüşen yürüyüşte konuşma yapan Girkê Legê Kongra Star Üyesi Nesrîn Mihemed, uluslararası komplonun amaçlarına dikkat çekti. Nesrin Mihemed, "Hegemonik güçler, bir yandan Önder Abdullah Öcalan’ın tutsaklığı üzerinden Önderliğimiz ile toplum arasındaki ilişkiyi koparmaya çalışırken, diğer bir yandan da tüm toplumun özgürlüğü için mücadele eden öncü kadınları hedef almaya çalıştı" dedi.

Nesrin Mihemed, "Bu güçler amaçlarına ulaşamadı çünkü Önder Abdullah Öcalan'ın fikirleri tüm topluma ve kadınlara yayıldı. Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü gerçekleşene kadar mücadeleye devam edeceğiz" mesajını da verdi.

Til Koçer Kongra Star Üyesi Emel Cilod da Abdullah Öcalan'ın yarattığı yaşam felsefesi doğrultusunda sonuna kadar yürüyeceklerini söyledi.

Miting, “Bê Serok Jiyan Nabe′, ′Bijî Rêber Abdullah Ocalan′ ve ′hilweşe xiyanet′ sloganlarıyla tamamlandı.