QSD: 11 sivil ve bir savaşçı şehit düştü, yanıt verilecek!

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) işgalci Türk devletinin son hava saldırılarında en az 11 sivil ve bir savaşçının katledildiğini belirtti. QSD, saldırılarda 15 Şam askerinin de öldüğünü bildirdi.

QSD, 19-20 Kasım gecesi işgalci Türk devletinin Rojava’nın bir çok kentine eş zamanlı olarak düzenlediği hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

12 ŞEHİT

QSD’nin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti uzun bir süredir Kuzey ve Doğu Suriye ile Rojava’ya dönük geniş kapsamlı bir saldırı hazırlığı yapıyordu. Özellikle İstanbul’da kendi gerçekleştirdiği saldırıyı bahane ederek, bölgemizi işgal saldırılarıyla tehdit etti. Bu çerçevede 19 Kasım saat 12:00’de hava saldırısı düzenledi.

Saldırılarda Dêrik, Dirbêsiyê, Ebû Rasên, Kobanî, Til Rifet ve Şehba alındı, saldırılar sabaha kadar devam etti. Saldırılar sonucunda Dêrik’in Teqil Beqil köyünde büyük bir katliam gerçekleştirildi. Bu köyde ilk olarak elektrik kurumunda çalışan bir memur şehit düştü. İlk saldırının ardından halk yaralılara yardım etmeye gittiği sırada savaş uçakları bir kez daha halkı hedef aldı ve büyük bir katliam gerçekleştirdi. Bombardımanda 11 yurttaş şehit düştü, 6 yurttaş da yaralandı. Elektrik dağıtım yeri de büyük zarar gördü.

Dirbêsiyê bölgesinde buğday deposu görevlisi 2 kişi, Ebû Rasen hattında ise bir savaşçımız şehit düştü. Kobanê’de hava saldırıları sonucu 3 yurttaş yaralandı, çok sayıda evde hasarlar oluştu. Netleştirdiğimiz bilgilere göre saldırılarda Suriye rejimin 15 askeri de yaşamını yitirdi.

UYGUN ZAMAN VE YERDE YANIT VERİLECEK

Halklara düşmanlık eden, Kuzey ve Doğu Suriye ile Rojava halkının ortak yaşamına, bölgenin istikrarına tahammül edemeyen işgalci Türk devleti bu saldırılarla, soykırımcı ve faşist yüzünü bir kez daha gösterdi. Bu saldırlar sadece Kürt halkına karşı yapılmadı, saldırılarda Kuzey ve Doğu Suriye ile Rojava’daki tüm halk hedef alındı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) olarak, bu zamana kadar halkımızı ve bölgemizi nasıl DAIŞ ile Türk devletinin saldırılarından koruduysak, bundan sonra da bu tarihi sorumluluğumuzu ısrar ve kararlıkla yerine getirmeye devam edeceğiz. İşgalci Türk devletinin katliamları cevapsız kalmayacak. Uygun zaman ve yerde gerekli cevaplar verilecek.

Halkımızın Türk devletinin saldırılarına karşı birliğini, beraberliğini ve kararlılığını daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Halkımız aynı zamanda toprağına her zamankinden daha fazla bağlı kalacak, Türk devleti ve işbirlikçilerine karşı güçlü tutum sergileyecek.

Tüm halkımıza ve katliamda şehit düşenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Şehitlerin emeklerine, mücadelelerine ve anılarına sahip çıkacağımız sözünü yineliyoruz.”