QSD, 2 şehidin kimlik bilgilerini açıkladı

QSD, şehit düşen Bagok Kobanê ve Mazlûm Şêrawa’nın kimlik bilgilerini açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi’nin yazılı açıklamasında, bir patlamada şehadete ulaşan 2 savaşçısının kimlik bilgileri duyuruldu.

Açıklamada şöyle denildi:

“Kuzey ve Doğu Suriye'de gençlerimiz, 2012'den beri devrimde yer aldı, toplum hizmet kurumlarına katıldı ve topraklarını savunmak için askeri güçlerle omuz omuza topraklarını korudu. Özellikle DAIŞ, Türk işgali ve çetelerine karşı tarihi bir mücadele ve direniş sergilediler.

Bölge halklarının savunmasına yönelik askeri eylem ve operasyonlarında güçlerinin fedailiğine dayanan güçlerimiz, amansız mücadelesi ile kahramanlık destanı yazdı.

Bugün yine ülke uğruna canlarını feda eden 2 savaşçımız Bagok Kobanê ve Mazlûm Şêrawa’nın kimlik bilgilerinin kamuoyuyla paylaşacağız. Her iki yoldaşımızda görevini icra ettiği sırada Hesekê’deki patlamada şehadete ulaştı.
Uzun bir mücadele geçmişine sahip yurtsever bir ailede dünyaya gelen Şehit Bagok, ulusal değerlere ve şehit değerlerine bağlı yolda büyüdü. Saflarımıza katılan şehit Bagok, Kuzey ve Doğu Suriye'de DAIŞ hücrelerinin ve Türk devleti çetelerinin yenilgiye uğratılmasında büyük rol oynadı. Cesur ve korkusuzca savaşan savaşçımız, her türlü zorluğa karşı göğüs germekten geri durmadı.
Bir an olsun tereddüt yaşamayan yoldaşımız, Minbic, Reqa ve Tebqa’daki DAİŞ terör çetelerine yönelik operasyonlarda etkin bir öncülük yaptı.

Efrîn’deki yurtsever bir ailede dünyaya gelen Mazlûm Şêrawa yoldaşımız ise, Ulusal ve devrimci değerlerine bağlı büyüdü. Doğup büyüdüğü toprakları üzerindeki tehlikeyi fark eden yoldaşımız güçlerimizin saflarına katılma kararı aldı. Katıldığı günden bu yana en fazla Efrîn’i savunma görevinde yer aldı. DAIŞ çetelerinin 2013 yazında Şerawa'ya yönelik saldırılarından, 2018 yılında Türk devleti ve çetelerinin Efrin ve köylerine saldırdığı Çağın Direnişi'ne kadar birçok hamlede yer aldı.

İşgalci Türk devleti ve DAIŞ çetelerine karşı mücadelede etkin bir rol üstlenen Mazlûm yoldaşımız, daima güçlü bir öncü oldu.

Devrimci çizgiyi esas alan her iki yoldaşımız son nefeslerine kadar devrimi zafer ulaştırma yolunda büyük bir mücadelede bulundu.

Yoldaşları olarak başta şehitleri olmak üzere tüm halklara baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin takipçileri olacağımızın sözünü yineliyoruz."

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehitlerin kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

"Kod Adı: Bagok Kobanê
Adı ve Soyadı: Bangîn Qere Elî
Anne Adı: Şîrîn
Baba Adı: Omer
Doğum Yeri ve Tarihi: 1993/ Kobanê
Şehadet Yeri: Hesekê

***
Kod Adı: Mazlûm Şêrawa
Adı ve Soyadı: Nebî Gulê Xeyrî
Anne Adı: Beyaz
Baba Adı: Mihemed
Doğum Yeri ve Tarihi: Efrîn-Şêrawa sala 1995
Şehadet Yeri: Hesekê."