QSD 3 günlük eylem bilançosunu açıkladı

Saldırılara karşı meşru savunmada bulunan QSD, 1 Türk subayı, 6 Türk askeri ve 1 çeteyi öldürdüğünü; 7 Türk askeri ve 5 çete üyesinin de yaralandığını belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşılık yapılan eylemlerin 3 günlük bilançosunu paylaştı.

Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

“Güçlerimiz Demokratik Suriye Güçleri, meşru savunma hakkı kapsamında işgalci Türk devletinin saldırılarına etkili eylemlerle yanıt verdi ve işgalci Türk devletinin güçlerine büyük kayıplar yaşattı.

Güçlerimizin 3 günlük eylem bilançosu şöyle:

Güçlerimiz Cuma günü saat 21’00 sıralarında işgalci Türk devletinin Girê Spî’nin Yabîse, Ebdokê, Seyda, Cemacim, Tîna ve Mezra köylerindeki üslerine yönelik etkili eylemler düzenledi. Yabîse köyünde üsse yönelik eylemde bir subay olmak üzere işgalci Türk devletinin 3 askeri öldü, 3 askeri de yaralandı. Ebdokê köyündeki üsse yönelik eylemde işgalci Türk devletinin 2 askeri öldü, 3 askeri de yaralandı. Mezre köyündeki üsse yönelik eylemde ise, işgalci Türk devletine bağlı 1 çete üyesi öldü, 5 çete üyesi de yaralandı.

İşgalci Türk devletinin Cemacim ve Seyda köylerindeki üslerine yönelik düzenlenen eylemlerin sonucu ise öğrenilemedi.

Güçlerimiz, işgalci Türk devletinin Eyn Îsa’nın çevresindeki üslerinde bulunan ağır silahlara büyük zarar verdi.

Cumartesi günü (7 Ekim) saat 14:00 sıralarında Eyn Îsa ve kırsal bölgelerindeki güçlerimiz, işgalci Türk devletinin Tîba köyündeki bir üssüne yönelik eylem düzenledi. Eylemin sonucu öğrenilemedi. Ayrıca Merdûde köyünde de işgalcilerin bir üssüne bir eylem düzenlendi. Eylem sonucunda işgalci Türk devletinin bir askeri öldü, bir askeri de yaralandı.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin kayıp bilançosu şöyle:

İşgalci Türk devletinin ölen asker sayısı: bir subay 6 asker öldü.

İşgalci Türk devletinin yaralanan asker sayısı: 7

Öldürülen çete sayısı: 1

Yaralan çete üyesi sayısı: 5

Güçlerimiz, işgalci Türk devleti ve çetelerinin bölgelerimize yönelik saldırılarını durduracaklarını vurguluyor. Tüm uluslararası yasalarda yer alan meşru savunma kapsamında yanıt vereceğini belirtiyor.”