QSD 9 Ekim saldırılarının bilançosunu açıkladı

QSD Basın Merkezi, işgalci Türk devletinin 9 Ekim saldırılarının bilançosunu açıkladı.

QSD Basın Merkezi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye karşı yürüttüğü imha saldırılarının 9 Ekim günkü sonuçlarını açıkladı.

Açıklamada, "İşgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını sürdürerek Eyn Îsa ilçesine saldırılarını artırdı. İşgalci Türk devleti, Eyn Îsa ilçesinde dün (Pazartesi) gerçekleştirdiği saldırılarda 2 çocuk hayatını kaybetti, birçok alan da ağır silahlarla bombalandı.

Açıklamaya göre,

- Ağır silahlarla yapılan saldırı sayısı: Şam hükümet güçlerinin mevzilerine 30 saldırı düzenlendi.

- Sivil şehit sayısı: 2 çocuk.

- Yaralanan sivil sayısı: 5 kadın

Saldırıların ayrıntıları ise şöyle:

Til Temir ve Zirgan’da

- İşgalci Türk devleti ve çeteleri, saat 11.01'de Zirgan ilçesinin batısındaki Bobi ve Rabiatê köyleri ile ilçenin kuzeyindeki Mişerfê köyünü ağır silahlarla bombaladı.

- İşgalci Türk devleti ve çeteleri, saat 17.54'da Zirgan ilçesinin güneyindeki Xirbe Şeir ve Til Werd köylerini bombaladı. Aynı zamanda Zirgan'ın kuzeyindeki Dada Ebdal, Xidrawi ve Esediyê köyleri de hedef alındı.

- Til Temir ilçesine bağlı Dirdara köyünü saat 20.46'da ağır toplarla bombaladı.

- Saat 10.06'da Til Temir ilçesinin batı kırsalını ağır toplarla bombaladı.

Efrîn ve Şehba’da

- İşgalci Türk devleti ve çeteleri, saat 14.24'te Şehba’ya bağlı Xirbe Şeala köyünü obüslerle bombaladı.

- İşgalci Türk devleti ve çeteleri, saat 22.14'te Efrîn'in güneyindeki Şêrawa ilçesine bağlı Gundê Mezin çevresindeki Şam güçlerine ait mevzileri bombaladı. Efrîn'in güneyindeki Şera ilçesine bağlı Kiştear köyü de bombalandı. Ayrıca Şehba’nın Ziwan, Kefer Antun ve Şêx Eli Ali köyleri de bombalandı.

- Saat 22.58'de Şêrawa ilçesine bağlı Aqibe ve Ziyaret köylerini bombaladı.

Eyn Îsa, Girê Spî’de

-İşgalci Türk devleti, saat 15:47 sıralarında Eyn Îsa belde merkezini, beldenin batısındaki Seyda, Malikiyê ve Mieleq köyleri ile M4 Yolu’ndaki noktaları bombaladı. Ayrıca Girê Spî’nin Salûkê, Huriyê ve Qirunfu köyleri de hedef alındı.

-İşgalci Türk devleti ve çeteleri, saat 16:02’de Eyn Îsa beldesinin yakınındaki Mestûr köyünü obüslerle bombaladı. Bombardıman sonucu Nadiya El Eyaş (10) ve Elî El Eyaş (6) adlı çocuklar şehit oldu.

-İşgalci Türk devleti ve çeteleri, saat 18:07’de Eyn Îsa belde merkezindeki buğday silolarını ve beldenin batısında bulunan Cidêda köyündeki su deposunu tanklarla bombaladı.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, saat 18:24 sıralarında Eyn Îsa beldesinin doğusundaki Girêa ve Siwêdiyê köylerini ağır silahlarla bombaladı.

Dirbêsiyê’de

-İşgalci Türk devleti ve çeteleri, öğlen saatlerinde Dirbêsiyê’nin bir köyünde pamuk tarlasında çalışan işçileri hedef aldı. Bombardıman sonucu 5 işçi kadın yaralandı. Yaralılar Hesekê Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak ayağı kırılan yaralı bir kadın Dirbêsiyê Hastanesi’ne kaldırıldı.