QSD: Şam’a bağlı çeteler bölgeden çıkarıldı, 20 çete üyesi öldü

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Dêrazor’da Şam hükümetine bağlı grupların sızma girişimi sırasında 20 çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.

QSD Basın İrtibat Merkezi, Şam hükümetinin kontrolündeki Meyadin kentinden Dêrazor doğundaki Zîbanê kasabasına sızmaya çalışan grupların bölgeden çıkarıldığını bildirdi.

QSD, “Güçlerimiz, dün gece geç saatlerde Fırat nehri batısındaki Meyadîn kentinden Zîbanê kasabasına geçen Şam hükümetine bağlı çeteleri bölgeden arındırdı. Çeteleri fark eden güçlerimiz ile bölgedeki camiyi ve yurttaşların evlerini cephe olarak kullanan çeteler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Söz konusu çetelerden 20’si öldürülürken diğer yaralanan 31 çete ise Şam hükümeti kontrolündeki Meyadîn hastanesine kaldırıldı.

Teröristlerin saldırılarına cevap veren 4 savaşçımız kahramanca direnerek şehadete ulaştı.

Çetelere destek çıkan Şam hükümeti güçleri, havan topları, füzeler ve ağır silahlarla onları korumak için yoğun saldırılar gerçekleştirdi.

Çok sayıda havan topu ve roketlerin evlere ve kent merkezindeki pazara isabet eden saldırıda bir yurttaş şehit olurken, çok sayıda kişi de yaralandı. Aynı zamanda hizmet kurumlarındaki birçok eşya çeteler tarafından talan edilerek yağmalandı.

Bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması temelinde anında gerekli güvenlik tedbirlerini alan güçlerimiz, yurttaşların çevre köylerdeki güvenli alanlara geçişini kolaylaştırarak evlere yönelik terör saldırının önünü aldı. Bölge sakinliğini koruyor.

Bölge halkına dayanan QSD güçlerimiz, Şam hükümeti güçlerinin çetelerinin saldırılarına karşı kararlı ve güçlü bir şekilde durarak, bölgenin güvenlik ve istikrarını bozma girişimlerini boşa çıkarmaya devam ediyor”