QSD: Bir günde 116 köy ve belde bombalandı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin 23 Kasım günü gerçekleştirdiği saldırılarda 116 köy ve beldeyi hedef aldığını, 2 savaşçı ve 1 asayiş üyesinin şehit düştüğünü açıkladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada 23 Kasım günü gerçekleşen saldırıların bilançosunu açıkladı. Açıklamada Efrîn ve Cizre bölgelerinde bir gün içerisinde en az 116 köy ve beldenin hedef alındığı kaydedildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “İşgalci Türk devleti, bölgemize ve halkımıza karşı savaş suçu işlemeye devam ediyor. Bu suçlarla halkın yaşamını tehlikeye atmak, iradesini kırmak, ortak yaşam ve barış için verdiği mücadeleyi yok etmek istiyor. Bu kapsamda da tüm ahlak dışı yöntemleri bölgemizde deniyor. Fakat ahlaki olmayan bu yöntemlerin savaşçılarımızın ve halkımızın iradesini kıramayacağı çok açık. Aksine her geçen gün mücadele büyüyor ve zafer garantisini beraberinde getiriyor.

Bölgenin alt yapısını hedef alan Türk devleti, savaş suçu işliyor dahası DAİŞ’e hava desteği veriyor. Amacı ise cezaevi ve kamplardaki çeteleri kaçırmak. Hol Kampı ve Çirkin Cezaevin saldırılar bu kapsamda gerçekleşti.

Türk devleti dün Kuzey ve Doğu Suriye’nin 116 köy ve beldesini savaş uçakları, keşif uçakları ve ağır silahlarla bombaladı. Saldırılardaki amacı herkes tarafından biliniyor. İşgal saldırıları cevapsız kalmayacak, bu doğrultuda gücümüzü arttıracak ve halkımızı koruyacağız.”

Bilançoda şu detaylar yer aldı:

EFRÎN BÖLGESİ

“Meyasê, Birc Qasê, Soxanekê, Aqibê, Bênê, Merenazê, Malikiyê, Tinnib, Tat maraş, Kiştear ve Elqemiye köyleri 208 obüs ve 150 bomba atarla hedef alındı.

Til Rifat, Til Madiq, Hesacêk, Samuqa, Til Cîcan, Til Eyneb, Bêluniyê, Eyn Deqnê, Hirbilê, Şêx Îs ve Minix 267 obüs ve 65 bomba atarla hedef alındı.

CİZRE BÖLGESİ

Til Temir

SİHA’lar El Hemra köyünü bombaladı, bunun sonucunda 2 savaşçı şehit düştü, 3 savaşçı yaralandı. Til Leben ve Gozeliye köyleri 9 obüs roketi ile hedef alındı.

Amûdê

Til Kêf, Şor, Hasidiye, Hemdûn, Tûkê, Xerezê, Bobî, Dada Ebdal ve Til Werd köyleri 33 havan roketi ve doçka ile hedef alındı.

Zêdiyê köyü SİHA, Mehermela köyü ise 2 kez keşif uçakları tarafından vuruldu. Zirgan ve ibrahimiyê köyleri SİHA’larla bombalandı.

Zirgan’da Asayiş kontrol noktası bomba yüklü dronla hedef alındı. Saldırıda Asayiş’in bir üyesi şehit oldu, 3 üyesi ise yaralandı.

Qamişlo

Sivil araca SİHA saldırısı düzenlendi.

Sivil yerleşim yeri savaş uçaklarının hedefi oldu, 3 sivil yaralandı.

Gaz şirketi 6 obüs roketiyle hedef alındı, yangın çıktı ve maddi hasar meydana geldi.

Til Cihan ve Mele Ebas köyleri savaş uçakları tarafından hedef alındı.

Til Xatun, Hîmo, Embara, Zindana Çerkîn, Nafkirê, Qenat Siwês buğday deposu, Til Faris, Taxa Hilko, Til Şeîr, Elî Fero yolu 21 obüs ve havanlarla hedef alındı.

Dêrna Qilinga- Gir Hesenak köyleri arasındaki petrol kuyusu ile Mehşûqê köyü yakınlarındaki kuyu, Girê Siwar, Elî Fero köyleri havan toplarıyla bombalandı.

Elî Fero köyünde bir araç hedef alındı ​​ve maddi hasar meydana geldi.

Mizgefta köyü (elektrik istasyonu), Ewda köyü (mazot dağıtım noktası) keşif uçakları tarafından saldırıya uğradı.

Tirbesipiyê’nin Rotan köyünde Sotoro Kuvvetleri akademisine keşif uçakları tarafından saldırı düzenlendi.

Dêrik

Savaş uçakları, Til Koçer ilçesine bağlı Girhok ve Alî Axayê köyleri arasındaki mazot istasyonuna 4 kez saldırdı. Bunun sonucunda 3 kişi yaralandı. Koçerat köyü savaş uçaklarıyla bombalandı.

Siwêdiyê köyündeki mazot istasyonu, Eltifla köyü ve girkehfik köyündeki mazot istasyonları savaş uçaklarıyla bombalandı, maddi hasarlar meydana geldi.

Keşif uçakları Derzîxan, Gunde Mesref, Gundê Girê Pirê (Tirbespiyê), Mehşuqê (Çilaxa) ve Şirikê köylerini bombaladı.

Xaneserê ve Girêreş köyleri obüs ve havan toplarıyla hedef alındı.”