QSD: Bir günde 84 köy ve belde bombalandı, 7’si sivil 9 şehit var

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), işgalci Türk devletinin 22 Kasım günü 84 köy ve beldeyi bombaladığını, 7 sivil ve 2 YAT savaşçısının şehit düştüğünü açıkladı.

QSD, işgalci Türk devletinin 22 Kasım günü gerçekleştirdiği saldırıların bilançosunu açıkladı.

SALDIRILAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

QSD’nin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti, 19 Kasım günü gece saatlerinde yoğun hava saldırıları ve top atışlarıyla Kuzey ve Doğu Suriye ile Rojavayê Kurdistan’a yönelik saldırılarını artırdı. Bu saldırılarda onlarca savaş ve keşif uçakları kullanılıyor, sivil yerleşim alanları, okul, hastane, ekonomik alanlar, petrol sahası gibi sosyal ve hizmet kurumlar hedef alınıyor. Bu saldırılar sonucunda birçok yerde yurttaşlar ve güvenlik güçleri şehit oldu, yaralandı. Ayrıca birçok alanda da maddi hasarlar meydana geldi.

7 YURTTAŞ ŞEHİT DÜŞTÜ

22 Kasım’dan bu yana saldırılar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Saldırılarda Til Temir ilçesi vahşice hedef alındı. Yine Dêrazor’a bağlı Mekmen köyünde yurttaşların yaşadığı yerler bilinçli bir şekilde hedef alındı. Bu iki saldırıda 7 yurttaş şehit oldu, bir yurttaş da yaralandı.

AMAÇ GÖÇE ZORLAMAK

İşgalci Türk devletinin yerleşim alanlara yönelik bu saldırıların amacı, halkımızda korku yaratmak ve göçe zorlamaktır.

Ayrıca Hesekê’nin kuzeyinde Uluslararası Koalisyon üssü içinde DAİŞ’e yönelik operasyonlara katılan ve üssü koruyan Anti-Terör Birimi (YAT) SİHA ile hedef alındı. YAT, DAİŞ ile mücadelede en önde yer alıyor ve çetelere büyük darbeler vurdu. Uluslararası Koalisyon’un bu saldırıya karşı sessiz kalması kabul edilemez.

Tirbesipiyê ilçesinde 2 mazot dağıtım merkezi keşif uçakları tarafından hedef alındı. Bu saldırıda maddi hasar meydana geldi. Amaç istikrarı bozmak ve bölge halkına ekonomik olarak zarar vermektir.

22 Kasım’daki saldırıların bilançosu şu şekilde:

CİZRE BÖLGESİ

Til Temir ilçesine bağlı Uca köyüne keşif uçakları tarafından 2 saldırı düzenlendi. Bu iki saldırı sonucunda 2 işçi şehit düştü, bir işçi ise yaralandı. Keşif uçaklarının hedef aldığı bir diğer bölgede ise 3 savaşçımız şehit düştü.

Hesekê’nin kuzeyinde öğlen saat 12.00’de Uluslararası Koalisyon karargahı bombalandı. Saldırıda 2 YAT savaşçısı (Anti-Terör Birimi) şehit oldu, 3 savaşçı da yaralandı.

Tirbesipiyê ilçesine bağlı Ewda ve Leylan köyü yakınlarında 2 mazot dağıtım merkezi keşif uçakları tarafından bombalandı. Bu saldırılar sonucunda maddi hasar meydana geldi.

Tirbesipiyê’nin Gir Dohal köyünde keşif uçakları bir evi hedef aldı. Saldırıı sonucunda maddi hasar meydana geldi. Aynı şekilde Asayiş noktasının çevresi de hedef alındı.

Qamişlo’ya bağlı 10 köy ve Amûdê ilçesinde ise 8 köy obüs ve havan toplarıyla bombalandı.

DÊRAZOR BÖLGESİ

Sınıra 70 km uzaklıkta bulunan Mekmen köyü keşif uçakları ve ardından savaş uçakları tarafından 5 kez bombalandı. Bu saldırı sonucunda 2 işçi şehit düştü, 3 işçi yaralandı.

FIRAT BÖLGESİ

Minbic şehir merkezi ile 8 köy hedef alındı. Ayrıca Mihsinlî köyüne keşif uçakları tarafından saldırı düzenlendi. Girê Sipî-Eyn Îsa hattının yanı sıra M4 Karayolu üzerindeki 11 köy obüs ve havan toplarıyla bombalandı. Kobanê’nin karşısındaki 2 ilçe ve 7 köy bombalandı.

Öte yandan savaş uçakları 11 kez Kobanê ve köylerini bombaladı.

EFRÎN BÖLGESİ

Efrîn Bölgesi’nde ise 29 köy obüs ve havan toplarıyla bombalandı. Bu saldırılarda toplam 84 köy ve belde hedef alındı. Güçlerimiz, cephe hatlarında işgalci Türk ordusunun saldırılarına gün boyu güçlü bir karşılık verdi. Düşmanın çok sayıda kaybı oldu.

22 Kasım’da yapılan saldırılarda 2 YAT savaşçısı ile 7 yurttaş şehit oldu, 3 YAT savaşçısı ve bir yurttaş yaralandı. Şehitlerimizin ailelerine ve halkımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz

Şehitlerimizin kimlik bilgileri yakında kamuoyu ile paylaşılacaktır. İşgalci Türk ordusunun saldırılarına karşı şehitlerimizin intikamını alacağımızı ve gerekli cevapları vereceğimizi bir kez daha sözünü yineliyoruz.”