QSD'den meşru savunma: 7 işgalci öldürüldü

QSD'nin meşru savunma eylemlerinde işgalci Türk devletinin 4 askeri ve 3 çetesi üye öldürüldü.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, yazılı açıklama yaparak, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Til Temir yakınlarındaki işgal bölgelerindeki kontrol noktalarına yönelik meşru öz savunma temelinde iki farklı eylem düzenlendiğini duyurdu.

QSD’nin açıklamasında şöyle denildi:

"İşgalci Türk devleti ve çetelerinin bölgelerimize yönelik saldırılarına karşı meşru savunma kapsamında güçlerimiz dün işgalci Türk devletinin Til Temir kırsalındaki üslerine karşı eylem gerçekleştirmiştir.

Til Temir'in kuzeyinde yer alan işgal altındaki Kinêhir ve Erbîn köylerinde bulunan işgalci Türk devletine ait iki üs hedef alınmış, işgalci Türk devletinin 4 askeri ve 3 çetesi öldürülmüş, çok sayıda Türk askeri ve çetesi de yaralanmıştır.

Bu eylemlerle birlikte son günlerde güçlerimizin meşru savunma temelinde gerçekleştirdiği eylemlerde, öldürülen işgalci Türk devletinin asker sayısı 22’ye ulaştı, onlarca asker ve çete üyesi de yaralandı.

Güçlerimiz, işgalci Türk devletinin ve çetelerinin bölgemize ve halkımıza yönelik düzenlediği saldırılara karşılık meşru öz savunma temelinde karşılık vermeye devam edecektir.”