QSD’den dört günlük bilanço: Evler, hastaneler, okullar bombalandı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) işgalci Türk devletinin 19 Kasım gecesinden bu yana evler, hastaneler, okullar ve tahıl ambarlarını bombaladığını, 11 savaşçı ile 15 sivilin şehit düştüğünü açıkladı.

QSD Genel Komutanlığın 19 Kasım gecesi başlayan yeni saldırıların bilançosunu açıkladı.

Açıklamada “Savaş uçaklarıyla 47, keşif uçaklarıyla 20, obüs, top ve diğer silahlarla 3 bin 761 kez saldırı gerçekleşti. Bu saldırılarda Dêrik’ten Qamişlo, Hesekê, Kobanê, Dêrezor ve Şehba’ya kadar Kuzey ve Doğu Suriye’nin geneli hedef alındı.

Bu saldırıların şu ana kadarki sonuçları; Efrin'de 5 Kürt savaşçı şehit oldu. Fırat'ın doğusundaki bölgelerde 6 QSD savaşçısı şehit olurken, 15 de sivil şehit oldu (Derik'te 11, Til Temir'de 2 ve Mekmen'de 2). Ayrıca evler, hastaneler, okullar ile mazot istasyonları ve tahıl ambarları gibi sosyal hizmet kurumları da zarar gördü” denildi.

SALDIRILAR BAŞARILI OLMADI

Açıklamada şu detaylar verildi:

“İlk defa bölgenin bu kadar geniş ve bu kadar derinliğinde bir saldırı gerçekleşiyor ve Kuzey ve Doğu Suriye’nin tümünü hedef alıyor. Düşmanın amacı başta komutanlığımız olmak üzere savunma güçlerimize ağır darbeler indirmektir. Karar merkezlerimize hava saldırıları ile saldırarak savunma sistemimizi birbirinden koparmak istiyorlar. Bu direniş iradesini kırarak halkı umutsuzluğa düşürmek ve direnişi kırmak için her türlü saldırıda bulunuyor. Bilançoya göre 3 gün düşman saldırılarının başarılı olmadığı ortadadır. Çünkü QSD'nin geliştirdiği savunma sistemi, geliştirilen tedbir ve hazırlıklar, savaşçılarımızın uyanıklığına bağlı olarak bu saldırılar sonuçsuz kaldı. Biz mevzilerimizdeyiz. Direnenler güçlü bir irade ve yüksek bir kararlılıkla cesur duruşlarını sürdürüyorlar.

TÜM SURİYE VARLIKLARINI TERÖRİZE EDİYORLAR

İşgalci Türk devleti bu yenilgiye tahammül edememiş ve askeri saldırılarının başarıya ulaşmadığını görmüştür. Bu sefer halkımıza yönelerek Dêrik'te, Til Temir'de ve Dêrazor Mekmen'de sivilleri katlettiler. Bunun sonucunda 15 yurttaşımız şehit olmuş, çok sayıda yurttaşımız yaralanmıştır. Ayrıca, artık petrol, gaz, tahıl ambarları veya toplum hizmeti kurumlarını hedefliyorlar. Bu şekilde yerel halkın hayatını hedef almak istiyorlar. Türk işgalinin toplumu ve toplum yaşamını devlet terörünün hedefi haline getiren bu saldırılarının bir bütün olarak Suriye halkına yönelik olduğu açıktır. Yani işgalci Türk devleti tüm Suriye varlıklarını terörize ediyor.

TÜM PLANLARI BOŞA ÇIKARILACAK

Düşmanın bu saldırıları halen devam etmektedir. Bu saldırılara karşı halkımızın kararlı ve yurtsever bir duruş olmuştur. Hogir Ana şahsında Dêrik şehitleri bu ruhun ve bu kararlı duruşun en açık örneğidir. Düşman bu saldırılarla halkımızı korkutmayı ve kaçmalarını ummuştu. Ancak halkımız toprağından, köyünden ve şehrinden vazgeçmedi. Öfke ve kararlılıkla sahaya çıkarak işgale karşı tavırlarını sergilediler. Halkın bu kararlılığı bir yandan tüm QSD savaşçılarına moral olurken, diğer yandan QSD savaşçılarının fedai bir ruhla halkımızın topraklarına, köylerine, şehirlerine sahip çıkma kararlılığını göstermektedir. Bu, büyük başarının temelini oluşturuyor. QSD savaşçılarının tarihi direnişinin yürütüleceğine ve halkımızın bu kararlı iş birliğinin Türk işgalinin tüm planlarını boşa çıkaracağına, bunun bölge halkı ve Suriye halkı için tarihi bir zafere kapı aralayacağına inanıyoruz.

Bu temelde yurtsever halkımızın direnişini selamlıyoruz. Dêrik’e bağlı Teqil Beqil şehitleri şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Davalarını büyütme ve amaçlarını gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz.

BİRLİKTE ÇALIŞTIĞIMIZ GÜÇLERİN GERÇEK TUTUMLARINI BİLMEK İSTİYORUZ

Türk işgali ise hem Rusların kontrolündeki hava sahasını hem de Koalisyonun kontrolündeki hava sahasını kullanarak hava saldırıları gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor. Ayrıca ayın 22'sinde işgalci Türk devleti tarafından YAT ve Uluslararası Koalisyon Ortak Üssü’ne düzenlenen hava saldırısında 2 arkadaşımız şehit olmuş, 3 arkadaşımız yaralanmıştır. 23 Kasım günü (bugün) Til Temir'de güçlerimiz ile Rus güçlerinin ortak üssüne hava saldırısı düzenlenmiş, burada bir arkadaşımız şehit olmuş, 3 arkadaşımız yaralanmıştır.

Birlikte çalıştığımız bu ana güçlerden talebimiz gerçek tutumlarını belirtmeleridir. Ayrıca halkımızda gerçek tutumlarını bilmek istiyor. Bu tutumlar dostça ve müttefik bir tutum olarak görünmüyor. Güçlerimiz bugüne kadar DAİŞ ve Türk işgalinden gelen saldırılara karşı büyük bir fedakarlık ruhuyla savunma görevini tereddütsüz yerine getirdi. Bu 3 gün içinde tüm temas hatlarından işgalci Türk devletine gereken cevaplar verildi. Güçlerimiz bundan sonra bölgeyi korumak için tarihi görevini daha güçlü bir kararlılıkla ve daha etkin bir şekilde yerine getireceğiz. Düşman saldırılarının ve işgal hedeflerinin gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz.

Ayrıca bu saldırılarda Suriye Ordusu askerlerinin çoğu cephede hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden asker sayısı 25'i geçti. Suriye Hükümeti'nin kayıtsızlığı ve sessizliği bu askerlerin kayıplarına zemin hazırlıyor.

‘GENÇLERİ QSD’YE KATILMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

Bu tarihi süreçte bölgenin tüm gençlerine sesleniyoruz. Gerçekte görevlerini yerine getirmek için bölge gençlerinin omuzlarına yurtseverlik, insani ve onur sorumluğu var. Ayrıca bölgenin korunmasında üzerinize düşen sorumluluğu yerine getirin. Silah alıp köylerini, beldelerini ve tarlalarını korumak için her zaman QSD’nin kapıları onlara açıktır. Bu temelde Kürtler, Araplar, Süryaniler, Türkmenler, Ermeniler dahil olmak üzere Kuzey-Doğu Suriye'nin tüm kız ve erkek çocuklarını, yani tüm üyelerini QSD saflarına katılmaya çağırıyoruz. Bu sayede bölgelerimizin korunmasını, huzurunu ve güvenliğini sağlayabiliriz.