QSD: Herkes toprağına ve devrimine sahip çıkmalı

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı herkesi toprağına ve devrimine sahip çıkmaya çağırırken, sessiz kalan uluslararası güçlere de tepki gösterdi.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’deki saldırılarına tepki gösteren QSD, saldırılarda şehit düşen 8 yurtsever için başsağlığı diledi.

Saldırılar konusunda Türk devletinin ve onun şefi Erdoğan’ın iç ve dış kamuoyunu yanılttığını, güçlerinin saldırılarda herhangi bir kaybı olmadığını belirten QSD, saldırının olduğu alanların sivil alanlar olduğunu söyledi. 

Kuzey ve Doğu Suriye’deki halka eyleme geçme çağrısının yapıldığı açıklamada; “Halkımızı her alanda terörist ve faşist Türk devletinin saldırıları başta olmak üzere her türlü saldırıya karşı halkımızı her zamankinden daha fazla koruyacağız. Türk faşist rejiminin ve yönetiminin fedai olan bir halk karşısında başarma şansının olmadığını bilmesi gerekiyor. Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye halklarının örgütlü temeldeki bilinçli  birliği ve direnişi tüm saldırıları boşa çıkarabilir. Bu şekilde örgütlenen ve irade haline gelen bir halk karşısında başta Türk faşist devleti olmak üzere hiçbir düşmanın başarı şansı yoktur” denildi.

“Tüm bu saldırılara karşı Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye halkımızın meşru savunma bilinciyle örgütlü tepkisini en üst düzeyde göstermeli. Halkımız bu saldırılara izin vermemeli, güçlü eylemlerle topraklarına ve devrimlerine sahip çıkmalı. Bu bilinçle hareket etmelidir. Kimseden koruma beklemeden QSD'ye katılmalı ve savunmasını sağlamalıdır” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada “Koalisyon Güçlerinin ve Rusya'nın bu saldırılara karşı sessizliğini doğru bulmuyoruz. Bu saldırılar karşısında tavır almalarını bekliyoruz” mesajı da verildi.