QSD, komutan Roni Welat’ın şehit düştüğünü açıkladı

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Roni Welat isimli savaşçının Dêrazor’un doğusunda düzenlenen “korkak terör saldırısı” sonucu şehit düştüğünü açıkladı.

QSD Basın Merkezi yaptığı yazılı açıklamada "Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı olarak davalarının başarısının verdiği gurur ve güvenle, Askeri Meclis üyesi ve Dêrazor Askeri Meclisi Komutanlığı üyesi Komutan Roni Welat'ın (Şervan Hesen) şehadetini duyuruyoruz. Roni Welat, Dêrazor’un doğusunda gerçekleştirilen korkak terör saldırısı sonucu şehit düştü. Ronî Welat görevini yerine getirirken şehit oldu” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“QSD Genel Komutanlığı olarak vesileyle tüm savaşçılara, Kuzey ve Doğu Suriye halkına ve şehidin ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Şehit Roni, ülke toprağına aşıktı ve onun için canını feda etti. Yıllar süren mücadeleleri boyunca özellikle terör örgütü DAIŞ’e ve işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı hiç tereddüt etmeden birçok fedakarlıkta bulundu. Girê Spî, Minbic, Reqa, Tebqa'da terör örgütüne karşı uzun süre devam eden savaşın ön saflarında yer alıyordu. Yine Dêrazor’da Hecin’in DAIŞ'ten kurtarılması için verilen mücadeleyi komuta ederek, şehit oluncaya kadar mücadelesini sürdürdü.

Yoldaşımız Roni, Kuzey ve Doğu Suriye'de Öz Savunma Kuvvetleri'nin oluşumuna katılan, savaşçıların eğitimi ve örgütlenmesini denetleyen ilk komutanlardan biriydi.

Şehit Roni'nin tarihi fedakarlıklarla doludur. Aynı zamanda direniş alanlarındaki cesareti, bilgisi ve inisiyatifiyle de tanınıyordu. Halkların kardeşliği kurallarını yükselterek ve bazılarının yaydığı fitneyi yenerek Derazor'da huzur ve güvenin sağlanmasına ciddi katkılar sundu. Mütevazi vasıflarıyla herkesin gönlünde yerini aldı. Bölgenin genciyle yaşlısıyla herkese yakındı. Bütün sorunları çözmeyi kendine görev edindi.

Güçlerimizin başlattığı son “Güvenliğin Güçlendirilmesi” operasyonunda Roni yoldaşımız birçok uzlaşı çabasına öncülük ederek şeyhler ve aşiret büyükleri arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirdi. Muhalif çetelerin yerel halkı savaşa sürüklemeye çalıştığı iç savaşı durdurdu ve mağlup etti.

Şehit Roni'nin DAIŞ sonrası Dêrazor’da oynadığı önemli rol; yeniden inşası, askeri ve idari kurumların kurulması ve bölge halkıyla iyi ilişkiler kurması karşıt taraflar için kesin bir hedef olmasına neden oldu.

Onun saf vasıflarını yakından tanıyan, uzmanlığından, askeri ve sosyal deneyimlerinden yararlanan ve hayran kalan Şehit Roni'nin yoldaşları, özellikle de Dêrazor komutanları, onun mirasının Dêrazor’da ve tüm Kuzey ve Doğu Suriye bölgesinde devam edeceğini teyit ediyor.

Bu temelde Şehit Roni'nin ailesine, yoldaşlarına ve halkımıza başsağlığı dileriz.”

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Roni Welat

Adı Soyadı: Şerwan Hesen

Baba adı: Hisen

Anne adı: Hediye

Doğum yeri ve tarihi: Qamişlo/1979

Şehadet yeri ve tarihi: Deyrizor – 5 Aralık 2023”