QSD’li 2 şehit Şedadê’de toprağa verildi

QSD savaşçıları Mihemed Yûsif El Mihemed ve Mihemed Kerîm El Elo, Hesekê Kantonu’na bağlı Şedadê Şehitliği’nde yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Mergede beldesinde askeri görevlerini yerine getirirken 21 Ekim’de şehit düşen QSD savaşçıları Mihemed Yûsif El Mihemed (Qeyser) ve Mihemed Kerîm El Elo (Kawa), Hesekê Kantonu’na bağlı Şedadê Şehitliği’nde yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Törene bölgedeki kurum temsilcileri, Özerk Yönetim, Şedadê Askeri Meclisi temsilcileri dahil yüzlerce kişi katıldı. 

Bir dakikalık saygı duruşu ve askeri törenle başlayan törende konuşma yapan Şedadê İlçesi Şehit Aileleri Meclisi üyesi Elaa El Selûm, şehitlerin bölgenin güvenliğini savunma uğruna gösterdikleri fedakarlığa dikkat çekerek, arkadaşları ve şehit ailelerinin mücadeleyi sürdüreceğini kaydetti.

Şehit Qeyser ve Şehit Kawa’nın özelliklerini hatırlatan El Selûm, büyük bir inançla Demokratik Suriye Güçleri içinde mücadelelerini güçlü bir şekilde yürüttüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. İki şehidin cenazesi sloganlar ve annelerin zılgıtları arasında son yolculuğuna uğurlandı.