QSD’li şehide Tebqa’da uğurlama

Dêrazor’da şehit düşen QSD savaşçısı Ûsama Ehmed El Salih, Tebqa’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Dêrazor’da başlatılan Güvenliği Güçlendirme Operasyonu sırasında 29 Eylül günü şehit düşen Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçısı Ûsama Ehmed El Salim için Tebqa’da görkemli bir tören düzenlendi.

Yüzlerce kişinin bir araya geldiği Tebqa Şehitleri Şehitliği’nde, devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ve askeri tören gerçekleştirildi.

Ardından QSD adına Agirî El Mihemed, Tebqa Yürütme Meclisi Eş Başkan Yardımcısı Ebdulezîz El Esker ve Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi temsilcisi Farûq El Maşî birer konuşma yaparak, halkı ve toprakları savunmak için binlerce şehit verdikleri bu mücadeleden asla geri atmayacaklarını vurguladı.

Toplumsal İşler Kurulu Eş Başkanı Farûq El Maşî de, “Güvenli ve huzurlu bir ülke için binlerce şehit verdik. Topraklarımızdaki işgali sonlandırmak için hala ağır bedeller veriyoruz. Kahraman şehitlerimizin kanlarıyla elde edilen kazanımları koruyacağız. Düşman alçakça saldırılarıyla irademizi ve onurumuzu yok etmek ve kurulu yaşamımızı yok etmek istiyor. Düşmana, bu toprakların sahibi olduğumuzu, bu davaya sahip olduğumuzu ve bu toprakların bizim toprak olduğunu üzerinde yaşayacağımızı söylüyoruz. Topraklarımızı savunacak çocuklarımız var. Yöntemleriniz ne kadar kirli olsa da bizim irademizi kıramazsınız. DAİŞ çetelerini nasıl yenip ülkemizi kurduysak, siz de topraklarımızla bağımızı koparamazsınız” ifadelerini kullandı.

Ardından Şehit Aileleri Meclisi üyesi Foza El Mihemed, Şehit Ehmed El Salim’in şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.

Şehidin cenazesi şehitlere bağlılık sloganlarıyla Tebqa Şehitleri Şehitliği’nde toprağa verildi.