QSD: Qamişlo’daki SİHA saldırısında Mîtan Şoreş şehit düştü

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, 6 Kasım’da işgalci Türk devletinin Qamişlo’da düzenlediği SİHA saldırısında Mitan Şoreş kod adlı savaşçılarının şehit düştüğünü açıkladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada “İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Kuzey ve Doğu Suriye’nin farklı bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürüyor. Her türlü ağır silah, topçu ve dronlarla halkın evlerini, askeri ve hizmet kurumlarını hedef alıyor” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “İşgalci Türk ordusuna ait SİHA, geçtiğimiz Cumartesi günü yoldaşımız Mîtan Şoreş (Kemal Mihemed Elî Dûdû) ve 2 arkadaşının içinde bulunduğu aracı hedef aldı. Bu vahşi saldırı sonucunda izinli olan Mitan yoldaşımız şehit düştü.

Mitan yoldaşımız, Kuzey ve Doğu Suriye’deki terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen birçok devrimci hamleye katıldı. Yoldaşımız, askerlik hayatında tehlikelerden korkmayan, eşsiz direniş ve kahramanlık örnekleri gösteren cesur savaşçıların bir örneğiydi. Aynı zamanda büyük bir yoldaşlık ruhuna sahipti, bu yüzden onunla tanışan herkes onla kardeş ve arkadaş oldu.

Başta şehidin ailesine, tüm şehit ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyor, yoldaşımızın intikamını alacağımıza söz veriyoruz. Düşmanı yenip işgal altındaki bölgelerimizi kurtarana kadar yoldaşlarımızın mücadelesini sürdüreceğimizi vurguluyoruz.”

Şehidin kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod adı: Mîtan Şoreş

Adı soyadı: Kemal Mihemed Elî Dûdû

Anne adı: Ebta

Baba adı: Mihemed Elî

Doğum yeri ve tarihi: Serêkaniyê, 1995

Şehadet tarihi ve yeri: Qamişlo, 6 Mijdar 2022."