YAT ve Güney Kurdistan anti-terör güçlerinden DAİŞ'e ortak operasyon

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Reqa’da DAİŞ çetelerine yönelik düzenlediği iki operasyonda bir çete mensubunu öldürdü, 4’ünü yakaladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, “Güçlerimize bağlı Anti Terör Birimleri (YAT), DAIŞ’e Karşı Uluslararası Koalisyon ve Başûrê Kurdistan Anti Terör Güçleri’nin (CTG) katılımıyla Reqa’da güvenliği sağlamak amacıyla, son 2 gün içerisinde, ortak 2 operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda DAIŞ terör örgütüne bağlı 4 çete üyesi yakalandı, 1 çete üyesi ise öldürüldü” dedi.

Açıklamada diğer detaylar şöyle yer aldı:

“İlk operasyon 13 Mayıs’ta düzenlendi. YAT, alınan net istihbarat bilgilerinin ardından Reqa’nın doğu kırsalındaki Kerema beldesinde DAIŞ terör örgütüne ait bir hücreyi hedef aldı. Bu hücre, Reqa ve Hesekê arasında çete hareketliliğini kolaylaştırıyordu. Aynı zamanda Hol Kampı’ndaki DAIŞ’li aileleri ve tutuklu çeteleri Türk devletinin işgali altındaki Serêkaniyê ve Girê Spî’ye geçirmeye çalışıyordu.

Operasyonda çembere alınan hücre üyelerine teslim ol çağrısı yapıldı. Bir terörist kaçma girişiminde bulunarak silah kullandı. Güçlerimizin karşılık vermek zorunda kalması sonucu çıkan çatışmada Feysel Elî El Xelef adlı terörist öldürüldü ve bir çete ise yaralandı.

İkinci operasyon ise 14 Mayıs günü gerçekleşti. Savaşçı birliklerimiz Reqa’da hedef aldıkları aktif bir DAIŞ hücresine havadan indirme yaparak operasyon düzenledi. Bu hücre bölgelerimize yönelik terör saldırısı gerçekleştirmeyi planlıyordu. En son Hesekê’de İç Güvenlik Güçleri merkezine intihar saldırısı düzenlemek istedi.

Güçlerimiz 3 teröristi yakaladığı bu eylem sonucunda aynı zamanda çok sayıda askeri ve teknik malzemeye de el koydu.”