QSD savaşçısı Bahoz Kobanê uğurlandı

İşgalci Türk devletinin Hatimiyê köyüne yönelik hava saldırısında şehit olan QSD savaşçısı Bahoz Kobanê, Kobanê’de son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİT UĞURLAMA TÖRENİ

İşgalci Türk devletinin 31 Mayıs’ta Cizre Kantonu’nun Qamişlo kentine bağlı Hatimiyê köyüne yönelik hava saldırısında şehadete ulaşan QSD savaşçısı Bahoz Kobanê (Mihemed Hecî Ebdî), Kobanê’nin Şehit Dicle Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı. 

Yüzlerce kişinin katıldığı törende konuşan Kobanê Tiyatro Yönetimi Leyla Ehmed, "Hakilerden Mazlumlara kadar tek bir şiarımız var, o da ‘Berxwedan Jiyan e’ (direnmek yaşamaktır). Mücadeleyi zaferle taçlandıracağız. İşgalciler bizi yok edemeyecek” dedi.

Kobanê Askeri Meclis Yönetim üyesi Îsmaîl Elî ise işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını arttırdığını belirterek, “Ancak irademiz güçlüdür, tek bir yolumuz var, o da zafer yoludur” diye konuştu.

Şehit Bahoz’un ailesi adına konuşan Bekir Hec Îsa da, "Şehit, halkının özgürlüğü, insanlık ve barış için bedenlerini kalkan yapıyor. Çocuklarının takipçisi olan şehit aileleri de bu halk için canlarını feda ediyor. Her şehit bizim için, zaferin yoludur. Şehitlerimizin takipçisi olmalıyız. Şu anda, şehidimizi toprağa verdiğimiz sırada bile işgalci Türk devleti Kobanê’ye saldırıyor. Ne olursa olsun bu zafer bizim olacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şehidin şehadet belgesi okunarak aileye teslim edildi.

Kitle, şehit Bahoz Kobanê’yi “Şehîd Namirin" sloganı eşliğinde son yolculuğuna uğurladı.