QSD savaşçısı Beşar Hewas El Fadil son yolculuğuna uğurlandı

QSD savaşçısı şehit Beşar Hewas El Fadil, Til Hemîs Şehit Aileleri Meclisi tarafından Şehitler Şehitliği’nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

24 Temmuz’da görevi başındayken şehit düşen savaşçı için düzenlenen törende Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitlerin posterleri ile Şehit Aileleri Meclisi’nin bayrakları taşındı. 

Cizîrê Kantonu’nun Til Hemîs kentinden yüzlerce yurttaş katıldı. Bir konuşma yapan Til Hemîs Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Xalid El Nayif, işgalci Türk devletinin saldırılarına ve soykırım planlarına dikkat çekti. 

İşgal saldırılarına karşı Kuzey ve Doğu Suriye halklarının direnişine vurgu yapan Xalid El Nayif,  "Özgürlüğü, bağımsızlığı ve onuru için şehadeti kutlayan halklar, elbette zafere layıktır ve nihayetinde de bunu başaracaklardır” dedi.

QSD komutanlarından Mihyedîn Dêrik, şehit ailelerine ve halklara Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik soykırım saldırılarına karşı kanlarının son damlasına kadar direnecekleri sözünü tekrarladı. 

Til Hemîs Dini İşler Üyesi Mutez El Enter ise ülkenin savunması için verilen fedakârlıkların altını çizdi. 

Konuşmalardan sonra şehit Beşar Hewas El Fadil’ın şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. 

Şehit Beşar Hewas El Fadil’ın cenazesi, ‘Şehîd namirin’ ve ‘Bi can bi xwîn em bi te re ne ey şehîd’ sloganları eşliğinde toprağa verildi.