QSD savaşçısı Dirbesiyê’de uğurlandı

Dêrazor’da şehit düşen QSD savaşçısı Akîf Dirbêsiyê, Dirbesiyê’deki şehitlikte düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Dêrazor’da 5 Aralık’ta şehit düşen QSD savaşçısı Akîf Dirbesiyê (Ziyad Şêxo), Hesekê’nin Dirbesiyê ilçesine bağlı Bekevir köyünde bulunan Şehit Rustem Cûdî Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Yüzlerce kişinin katıldığı törende Dirbêsiyê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hemîd Meiş, Amûde Askeri Meclisi üyesi Berxwedan Amûdê ile Akîf Dirbesiyê’nin kuzeni Ehmed Mistefa birer konuşma yaptı.

İşgalci Türk devletinin, kullandığı çeteleri eliyle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarının devam ettiğini belirten Hemîd Meiş, saldırılarla demokratik ulusun ve halkın birliğinin hedef alındığını dile getirdi. Meiş,  "Önder Abdullah Öcalan'ın ve şehitlerin fikrinin takipçisi olacağımıza söz veriyoruz" dedi.

Amûde Askeri Meclisi Üyesi Berxwedan Amûdê ise 19 Temmuz Devrimi'nin başlangıcının halk üzerindeki hegemonik rejimlerin sonu olduğunu söyledi. Amûdê, "Şehit Akif, terörün her türlüsüne karşı uzun yıllar kahramanca mücadele ederek şehitlik mertebesine ulaştı. Zafere kadar onun yolunda ve tüm şehitlerin yanında olacağımıza söz veriyoruz" diye vurguladı.

Ehmed Mistefa da "Devrim uğrunda şehit olmak bizim Önder Abdullah Öcalan'la ve ülkemizle olan bağımızı artırır” diyerek, şehitlerin ve Abdullah Öcalan'ın felsefesinin takipçisi olacaklarını söyledi.

Şehidin cenazesi, şehadet belgesinim okunarak aileye teslim edilmesinin ardından sloganlar eşliğinde toprağa verildi.