QSD savaşçısı Dogan, son yolculuğuna uğurlandı

Kobanêliler, QSD savaşçısı Mazlûm Dogan'ı son yolculuğuna uğurladı.

Kobanêli binlerce kişi, dün işgalci Türk devletinin SİHA saldırısında şehit düşen QSD savaşçısı Mazlûm Dogan’ın cenazesini Şehit Dîcle Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Kobanêli binlerce kişi, sivil ve askeri kurum üyeleri ile siyasi parti temsilcileri, Şehit Sabrî Ebdullah’ın (Mazlûm Dogan) cenaze törenine katıldı.

'DAİŞ'İN YENİLMESİNDE BÜYÜK ROL OYNADI'

Cenaze töreni saygı duruşuyla başladı. Ardından konuşma yapan Kobanê Askeri Meclisi Eşbaşkanı Mehmûd Dîmo, Şehit Mazlûm Dogan'ın’ın 2014’te Kobanê’ye saldıran DAİŞ çetelerinin yenilgisinde büyük rol oynadığını hatırlatarak, “Şehit Mazlûm bir bile fedakarlıktan taviz vermedi. Bu topraklara saldırılar gerçekleştiğinde yapılan çağrılara yanıt verdi. Bugün de onu bu kutsal topraklarda uğurluyoruz” dedi.

Fırat Bölgesi Maliye Komitesi Eşbaşkanı Firyaz Berkel ise işgalci Türk devletinin yaptıklarının, iflasını gösterdiğine dikkat çekerek, “Sorunlarını dışarıya taşıyarak ömrünü uzatmak istiyor. DAİŞ’in yenilmesinde büyük rol oynayan komutanları hedef alarak terörün kökünü yeniden canlandırmak istiyor” ifadelerini kullandı.

Berkel, "Bugün bir Mazlûm şehit olduğunda, yarın her anne bir Mazlûm doğuracak, silahlarını alacaklar ve bu toprakları koruyacaklar" dedi.


Kobanê Üniversitesi Eşbaşkanı Şervan Muslim, şehidin ailesi adına yaptığı konuşmada, işgalci Türk devletine karşı şehitlerin takipçisi olacaklarını belirtti.
Konuşmaların ardından şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.