QSD savaşçısı Esaf Mihemed Reqa’da uğurlandı

20 Mart’ta şehit olan QSD savaşçısı Esaf Mihemed El Esaf’ı son yolculuğuna uğurlayan Reqa halkı, her karış toprağı kurtarana kadar şehitlerin takipçisi olacaklarını vurguladı.

ŞEHİT UĞURLAMA TÖRENİ

20 Mart 2024’te şehit düşen Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı Esaf Mihemed El Esaf’ın cenazesi Reqa’nın kuzeyindeki Hikumiyê köyünde toprağa verildi. Cenaze törenine Reqa Kantonu halkı, Reqa Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi temsilcileri, Şehit Aileleri Meclisi, Zenûbiya Kadın Topluluğu ve Reqa Askeri Meclisi üyeleri katıldı. 

Törende konuşan Reqa Askeri Meclisi üyesi Merdem Mehmûd, şehit ailesine başsağlığı dileyerek, “Şehit Esaf topraklarımızı ve onurumuzu savunma uğruna şehitler kervanına katıldı. Şehit Esaf ve tüm şehitlere her karış toprağımızı kurtarana kadar takipçileri olacağımızı söylüyoruz” dedi. 

Reqa Kantonu Yürütme Meclisi Eş Başkanı Hêvîn Îsmaîl ise, “Düşman uçaklarıyla genç kız ve erkek çocuklarımızı hedef almaya çalıyor, ancak irademizi kıramaz. Çünkü biz Kuzey ve Doğu Suriye güçleriyiz, bölgede Arap, Ermeni, Çeçen, Süryani ve Kürtler olarak birlik içindeyiz. Bu, bu kutsal topraklardaki varlığımızın işaretidir” diye konuştu.

Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Ehmed El Hemod, şehidin şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.

Daha sonra şehidin cenazesi annelerin zılgıtları ve “Şehit Namirin” sloganıyla toprağa verildi.