QSD savaşçısı Xelîl son yolculuğuna uğurlandı

Til Hemîs halkı, QSD savaşçısı Ridwan Xelîl’i ilçedeki şehitlikte son yolculuğuna uğurladı.

Til Hemîs halkı, 25 Eylül’de Dêrazor’un doğusuna geçme girişiminde bulunan çetelere karşı yaşanan çatışmada şehadete ulaşan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı Ridwan Talal Xelîl’i düzenlediği askeri törenle son yolculuğuna uğurladı.

Til Hemîs'teki şehitlikteki törene, Qamişlo kantonunun Til Birak ve Til Hemîs ilçelerinin kent ve köylerinden sivil toplum kuruluşları üyelerinin yanı sıra şehidin yoldaşlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
Til Birak Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Şuca El Hasir, şehitlerin fedakârlığına ve bölgenin istikrar ve güvenliğini sağlamadaki rollerine dikkat çekti.

'TÜRK DEVLETİ ÇETELERİ SÜRÜYOR; BÜYÜK DİRENECEĞİZ'

Şuca El Hasir, "Şehitlerimizin fedakarlıkları sayesinde, bize yönelik geliştirilen terör planlarına karşı bugün burada birlik içinde duruyoruz" dedi.

Şuca El Hasir, bölgedeki güvenlik ve istikrara tahammül edemeyen işgalci Türk devletinin, çete hücrelerini sahaya sürdüğünü ancak ne olursa olsun tüm saldırılara karşı büyük bir direniş içinde olacaklarını kaydetti.

Şehitlerin takipçisi olacaklarını belirten Til Birak QSD komutanlarından Sincar Elî ise bölgeye yönelik her türlü saldırıya karşı mücadelelerini büyüteceklerini söyledi.

Törenin ardından şehidin şehadet belgesi okunarak aileye teslim edildi.

Şehit Ridwan Talal Xelîl, “Şehîd Namirin” sloganlarıyla toprağa verildi.