QSD şehidi Reqa’da uğurlandı

Geçirdiği ağır hastalık sonucu şehit düşen Fehid Ewad Ewad El Sayil, Reqa’da düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) savaşçısı Fehid El Sayil, geçirdiği ağır bir hastalık sonucu şehit düştü.  Reqa’da düzenlenen cenaze törenine QSD komutanları, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi temsilcileri, siyasi partiler, Reqa Sivil Meclisi, Zenubiya Kadın Topluluğu ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Burada şehidin anıldığı konuşmalar gerçekleştirildi.

Reqa Askeri Meclisi üyesi Retibe El Selfic, şehit Fehid'in ailesine başsağlığı dileyerek şöyle konuştu: "Şehitler sayesinde bölge DAİŞ’ten özgürleştirildi. Ama başka bir terörist, çeteleriyle birlikte topraklarımızı işgal etmek için ortaya çıktı. Ama şehitler sayesinde dimdik ayaktayız. Onların izinde olacağız. Biz toprağımızdan vazgeçmeyiz. Bölgeye yönelik tüm saldırılara karşı koymaya hazırız.”

Reqa Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkan Ehmed El Hemûd ise, işgalci güçlere “Bölgelerimize dokunmayın” diye seslendi, ardından “Bu savaşı kazanacağız çünkü davamız haklı. Şehit Fehid ve halkımıza onların destekçisi olacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Nadiye El Ehmed de şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti. Ardından şehidin cenazesi toprağa verildi.