QSD Türk devletinin suç bilançosunu paylaştı

QSD, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarının bilançosunu açıkladı ve saldırılarda 8’i sivil 15 kişinin şehit düştüğünü duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı bir açıklamayla işgalci Türk devletinin dünden bu yana Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik imha saldırılarının bilançosunu açıkladı.

QSD’nin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti, dün Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik geniş kapsamlı saldırılar başlattı ve Ankara’da meydana gelen bir eylemi bahane olarak gösterdi, ancak eylemi yapanların bölgelerimizden geçtiğine ve güçlerimize ilişkin suçlamalara dair bir delil sunamıyorlar.

Alçakça saldırılarda çoğu hizmet, ekonomi, enerji istasyonları (petrol ve elektrik), su, askeri üsler, idari binalar ve sivillerle dolu birçok köy bombalandı.

TÜRK DEVLETİ KRİZLERİNİ SALDIRILARLA BASTIRIYOR

İşgalci Türk devleti, bu düşmanca saldırılarla Türkiye'de yaşadığı toplumsal, ekonomik ve siyasi krizleri bastırmaya çalışıyor. Dahası, her zaman işgalini meşrulaştırmaya çalışıyor.

İşgalci Türk devleti, 30'un üzerinde silahlı insansız hava aracı kullanarak düzenlediği düşmanca saldırılarda, akşam ve gece saatlerinde savaş uçaklarıyla Kuzey ve Doğu Suriye’nin bölgelerinin büyük bir kısmını hedef aldı. Ayrıca yerleşim bölgelerini, hizmet merkezlerini ve sivil yerleri ağır silahlarla bombaladı. Efrîn’in güneyinde, Şehba bölgesinde, Minbic, Kobanê, Eyn Îsa, Til Temir, Zirgan, Hesekê, Qamişlo, Amûdê, Tirbespiyê, Çilaxa ve Dêrik’in merkez ve köylerine hava saldırısı düzenledi. Bombardıman sonucunda çok sayıda sivil ve asker şehit oldu, onlarca kişi de yaralandı. Ayrıca hizmet merkezlerine büyük zararlar verildi.

DAİŞ’İ CANLANDIRMA SALDIRILARI

İşgalci Türk devletinin savaş suçu kapsamına giren bu saldırıları tüm Suriye topraklarını, Kürt, Arap ve Süryaniler dahil bölgedeki tüm toplulukları ve halkları hedef almaktadır. Diğer yandan terör örgütü DAİŞ’i canlandırıyor ve terör faaliyetlerini arttırma olanağı sağlıyor. Bu durum bölge ve tüm dünya için büyük tehlike yaratıyor.

Güçlerimizin (Demokratik Suriye Güçleri), halkını ve topraklarının güvenliğini koruma misyonu ve görevini yerine getirdiğini belirtiyoruz. Bu saldırı ve düşmanlık bizim topraklarımızı ve halkımızı savunma konusundaki ısrarımızı arttırıyor.

DİRENEN HALKLARIMIZI SELAMLIYORUZ

İşgalci Türk devletinin insanlık dışı saldırılarına karşı direnen tüm bölge halkını selamlıyoruz. Bu da saldırılara rağmen halkımızın topraklarına bağlı olduğunu gösteriyor.

Bölgelerimizin güvenliğine ve istikrarına yönelik tüm saldırılara yanıt vereceğimizi de teyit ediyoruz. Güçlerimizin dün gerçekleştirdiği eylemler, işgalci Türk devletinin topraklarımıza yönelik saldırılarına yanıt kapsamında gerçekleştirilmiştir.

Uluslararası Koalisyon Güçleri, karargahlarına yaklaşan işgalci Türk devletine ait bir dronu düşürdü. Ancak Koalisyon ve Rusya’dan işgalci Türk devletinin sivillere, hizmet kurumlarına ve alt yapıya yönelik saldırılarına karşı net bir tutum göstermeleri bekleniyor.

8’İ SİVİL 15 ŞEHİT

Saldırıların bilançosu şöyle:

Şehit sayısı: 15. Bunların 8'i sivil, 6'sı hizmet alanlarının korunmasından sorumlu İç Güvenlik Güçleri mensubu ve 1 QSD savaşçısı da bulunuyor. Çok sayıda kişi de yaralandı.

1-TİL TEMİR BELDESİ VE KIRSAL BÖLGELERİ:

 -İşgalci Türk devletine ait bir SİHA, saat 11:30’da Tewîla köyündeki su istasyonunu bombaladı. Bombardıman sonucu maddi hasar meydana geldi. Aynı zamanda silahlı insansız bir hava aracı Rikuba köyünü hedef aldı ve maddi hasar meydana geldi.

-İşgalci Türk devletine ait bir SİHA, 14:40’da Dirdara köyünün yakınında bulunan güçlerimize ait bir üssü hedef aldı ve sonucunda maddi hasar meydana geldi.

2-AMÛDÊ BELDESİ VE KIRSAL BÖLGELERİ:

-İşgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı, saat 11:00’da Til Hebeşê köyünü bombaladı. Bombardıman sonucu İç Güvenlik Güçleri’nin 6 üyesi şehit oldu ve 2 üyesi de yaralandı.

-İşgalci Türk devletine ait bir SİHA, saat 15:30’da Amûdê’nin elektrik istasyonunu bombaladı.

-işgalci Türk devleti, saat 16:00’da havan ve obüslerle Bobî, Dabat Ebdullah ve Mişêrfê köyünü bombaladı.

3-QAMIŞLO KENTİ VE KIRSAL BÖLGELERİ:

-İşgalci Türk devleti, saat 14:30’da silahlı insansız hava aracıyla Qamişlo’nun elektrik istasyonunu bombaladı. Bombardıman sonucu maddi hasar meydana geldi.

-işgalci Türk ordusuna ait bir SİHA, saat 15:30’da depoyu bombaladı ve maddi hasar meydana geldi.

-İşgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı, bir inşaatı bombaladı.

-işgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı, Girbawî köyünün çevresindeki buz fabrikasını bombaladı.

-Saat 12:30’da Til Xatûn köyü ve saat 13:30’da Tirbespiyê beldesi işgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı tarafından bombalandı. Saat 16:30’da Mizgefê köyündeki petrol istasyonu silahlı insansız hava aracı tarafından bombalandı. Bombardıman sonucu maddi hasar meydana geldi.

-işgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı, saat 16:25’de bir ekonomi bölgesini bombaladı ve maddi zararlar meydana geldi.

-Akşam saatlerinde Tirbespiyê’nin çevresindeki 4 petrol bölgesi silahlı insansız hava araçları tarafından bombalandı. Bombardıman sonucu bir sivil şehit oldu. Ayrıca biri çocuk 5 kişi yaralandı.

Tirbespiyê’deki elektrik istasyonu bombalandı ve hizmet dışı kaldı.

4-DÊRİK KENTİ VE KIRSAL BÖLGELERİ:

-İşgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı, saat 10:30’da Çilaxa Barajı’nın çevresini bombaladı.

-İşgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı, saat 13:00’da Al Qews İstasyonu’nu bombaladı ve maddi hasar meydana geldi.

-Akşam saatlerinde Xana Serî ve Sêgirka köyleri ve Çilaxa beldesindeki elektrik istasyonu işgalci Türk devletine ait savaş uçakları tarafından 7 defa bombalandı. Ayrıca Girê Vira köyündeki Korona Hastanesi işgalci Türk devletinin savaş uçakları tarafından hedef alındı. Bombardıman sonucu hastanenin 2 çalışanı yaralandı.

-Siwêdiyê’deki elektrik istasyonu işgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava araçları tarafından 8 kez bombalandı ve hizmet dışı kaldı.

HESEKÊ KENTİ

-İşgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı, saat 08:00’da Mişêrfê köyüne yakın bir fabrikayı bombaladı. Bombardıman sonucu bir çalışan şehit oldu ve 3 çalışanda yaralandı.

-İşgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı, saat 09:30’da bir aracı hedef aldı. Bombardıman sonucu bir sivil şehit oldu, 2 sivilde yaralandı.

-İşgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı, saat 11:00’da Serêkaniyêli göçmenlerin kaldığı Waşûkanî Kampı’nın çevresini bombaladı. Bombardıman sonucu bir sivil şehit düştü, 2 sivil de yaralandı.

6-FIRAT BÖLGESİ

-İşgalci Türk devleti saat 10.45'te Eyn Îsa ilçesine bağlı Çelebiye beldesinde SİHA’yla motosikleti bombaladı. Bombalama sonucu 2 sivil şehit oldu, 2 sivil ise yaralandı.

- İşgalci Türk devleti saat 10.45'te Sirînê ilçesini SİHA’larla bombaladı. Bombalama sonucunda bir sivil şehit oldu, 2 sivil ise yaralandı.

- Sirinê ilçesi yakınlarındaki sebze bahçeleri SİHA’larla bombalandı. Saldırılarda 2 sivil işçi şehit oldu.

7-MINBIC

İşgalci Türk ordusu, Girhiyok, Kokilî, Qertwêran, Mihsinlî, Seyada, Ewn Dadat, Cat, Şêx Yehya ve Qereqozaq köylerini ağır silah ve havanlarla bombaladı. Saldırılar sonucunda Minbic Askeri Meclisi'nden bir savaşçı şehit oldu.

8-EFRÎN VE ŞEHBA’NIN GÜNEY BÖLGELERİ:

 -İşgalci Türk ordusu, Şêrawa ilçesine bağlı Meyasa köyündeki Şam hükümeti güçlerine ait mevziler SİHA’larla bombaladı. Saldırılarda Şam hükümetine bağlı 2 asker yaralandı.

-İşgalci Türk devleti, Şehba'ya bağlı Zîwanê köyünü ağır silahlarla bombaladı.

-İşgalci Türk devleti, Şehba bölgesine bağlı Til Rifet ilçesini ağır silahlarla bombaladı.

- İşgalci Türk ordusu, Efrîn'in güneyinde Şêrawa ilçesine bağlı Meranaz köyü ile Şêrawa ilçesine bağlı Til Cemal ve Ziyaret köyleri arasındaki bölgeyi ağır silahlarla bombaladı.

-İşgalci Türk ordusu, Şêrawa ilçesine bağlı Meyase, Gundê Mezin, Kaluta, Soxanekê ve Benê köyleri ile Efrin'in güneyindeki Meranaz, Şewarxa ve Kiştar köylerini ağır silahlarla bombaladı.