QSD Türk devletinin askeri üslerini vurdu: 4 ölü

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), meşru savunma kapsamında Türk devletinin işgal alanlarında kurduğu birçok askeri üssü vurduklarını ve 4 Türk askerinin öldüğünü bildirdi.

QSD Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı meşru savunma hakkını kullandıklarını bildirdi.

Açıklamada Türk askeri üslerine yönelik eylemlerde 4 askerin öldürüldü, 5’inin yaralandığı belirtildi.

Açıklama şöyle:

"İşgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı meşru savunma hakkı temelinde güçlerimiz, Hesekê'nin kuzeyindeki Zirganê ilçesine bağlı köylerde konuşlanan işgalci Türk devletinin askeri üslerini hedef almıştır.

Dün (9 Ekim) saat 09:30'da güçlerimiz, Zirgan ilçesine bağlı Um Şeîfe, Bab El Ferec, Til Mihemed, Dawûdiyê û Ebd El Hey köylerinde bulunan işgalcilerin üslerini 38'den fazla havan mermisiyle hedef aldı. Bunun sonucunda işgalci Türk devletinin 4 askeri öldürüldü, 5 askeri de yaralandı.

Bununla birlikte, son birkaç gün içinde güçlerimizin cevap niteliği taşıyan eylemlerinde devamımda 15 Türk askeri öldürüldü ve 13 askeri ise yaralandı.

Öte yandan işgalci Türk devleti yetkilileri, silahlı insansız hava araçları ve savaş uçakları ile hedef aldıkları üstlerde 162 savaşçımızın şehit olduğunu, 194 hedefin ise imha edildiğini iddia ederek, güçlerimizin şehit sayıları hakkında asılsız iddialarda bulundu. Bu iddiaların asılsız olduğunu, hedeflenen yerlerin yaşam ve hizmet kurumları olduğunu teyit ediyoruz. Saldırılar sonucunda, 11'i sivil, diğerleri eğitim merkezlerinde kalan Uyuşturucu ile Mücadele Akademisi üyeleri olmak üzere 45 yurttaşımız şehit oldu.”