QSD ve Özerk Yönetim’i sahiplenme yürüyüşü

Dêrazor'un doğusundaki halk, QSD ve Özerk Yönetim’i sahiplenme yürüyüşü düzenledi.

Dêrazor’un doğusunda yüzlerce kişi, “Özerk Yönetim bizi temsil ediyor, QSD bizi koruyor. Suriye’nin geleceğini birlikte aydınlatalım” sloganlarıyla QSD ve Özerk Yönetim’i sahiplenme yürüyüşü düzenledi.
Yürüyüşe Dêrazor’un batı kırsalındaki sivil ve askeri kurum üyeleri, Dêrazor Demokratik Sivil Yönetimi üyeleri ve yüzlerce kişi katıldı.
Cisir Kavşağı’nda toplanan halk, beldenin batı bölgesindeki meclise doğru yürüdü.

'ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜN GARANTİSİ'

Alanda yapılan basın açıklamasını Dêrazor Batı Bölgesi Meclisi Eşbaşkanı Casim El Reyaş okudu. Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Dêrazor Demokratik Sivil Yönetimi, genel askeri yönetim, Dêrazor Batı Bölgesi, Genç Kadın Birliği ve bölge halkı adına Özerk Yönetim’le birlikte olduğumuzu ve QSD’nin tüm elde ettiği kazanımlarını desteklediğimizi belirtiyoruz.
QSD’nin tüm zaferleri karanlık bayrakları indirdi ve QSD teröriste karşı kazandı. Aynı zamanda zafer ve insan özgürlüğü bayrağını göndere çekti. Özerk Yönetim ise artık özgürlüğün ve ortak yaşamın kaynağı, toplumun kendi kararlarını vermesi, adalet ve eşitliğin uygulanmasının kapısıdır.
Özerk Yönetim; Demokratik bir ulus, kadınlara rol ve değer veren, iki cinsiyet arasında ayrım yapmayan bir projedir. Kadın ve erkeklerin eliyle kazanımlar elde edildi, hizmet kurumları, kanun meclisleri, yönetim, adalet meclisleri, askeri güçlere çok renkli bir siyaset inşa edildi.
Demokratik ulus uygarlığı dünyayı değişime götürdü. Bu da Önder Abdullah Öcalan’ın sunduğu demokrasi bilincinin ortaya çıkardığı bilimsel ve felsefi hazırlıktan geçer.