Kobanê ve Dêrazor’da İmralı tecridi protesto edildi

Kobanê ve Dêrazor’daki halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 6 aylık görüş yasağı ve tecridi protesto etti.

Kuzey ve Doğu Suriye’de Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a verdiği 6 aylık yeni görüş yasağı ve tecride karşı tepkiler büyüyor.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, Kobanê’deki Şehit Egîd Meydanı’nda çadır eylemi başlattı. Kobanê’de onlarca kişi, STK ve siyasi parti üyeleri çadıra akın ederek, tepkilerini dile getirdi.

Çadırda Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Adil Hec Kerho, Kongra Star Fırat Bölgesi Koordinasyonu üyesi Emîne Bekir ve PYD Yürütme Komitesi Üyesi Ehmed Xoce birer konuşma yaptı.

Türk devletinin tecritle özgürlükçü halkların iradesini kırmaya çalıştığına işaret eden konuşmacılar, Kürt Halk ÖNderi Abdullah Öcalan’ın mücadelesine sonuna kadar sahip çıkma mesajı verdi.
Ayrıca sürecin varlık yokluk süreci olduğuna işaret edilerek, mücadelenin büyütülmesi, tecridin kırılması ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması çağrısı yapıldı.


DÊRAZOR

Dêrazor’da ise Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Dêrazor Batı Bölgesi Meclisi, “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için özgürlük savaşına katılın” şiarıyla Seiwê beldesinde eylem çadırı açtı.

Bölgedeki STK üyeleri, gençlik hareketi, Zenûbiya Kadın Topluluğu ve askeri güçlerin temsilcileri çadırı ziyaret etti.

Gençlik hareketi üyesi Rewde El Ewad çadırda basın açıklaması okurken, Dêrazor Batı Bölgesi Meclisi Başkanı Mihemed Hîlal, Kîsra Bölgesi Askeri İlişkiler Bürosu Yönetim Üyesi Ehmed El Cebir ve Zenûbiya Kadın Topluluğu Yönetim Üyesi Sîham El Ebid konuşma yaptı.

Açıklama ve konuşmalarda, Abdullah Öcalan’ın, ağır tecride rağmen halen Türk devletine ve sömürge planlarına karşı çağın meşalesini taşıdığı vurgulandı.
Uluslararası toplumun İmralı tecridi karşısındaki sessizliğine tepki gösteren konuşmacılar, Abdullah Öcalan'ın direnişi ve mücadelesinden güç aldıklarını belirterek, İmralı duvarlarını yıkma çağrısı yaptı.

Dêrazor’daki eylem 2 gün sürecek.