‘Rêber Apo Ortadoğu’da demokrasiye öncülük edecek kişidir’

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması gerektiğini belirten Minbic Eyaleti Toplumsal Adalet Bürosu hakimi Îbrahîm El-Îbrahîm ve Avukat Ada Önal, Abdullah Öcalan’ın Ortadoğu'da demokrasiye öncülük edebilecek biri olduğunu vurguladı.

10 Ekim 2023 tarihinde Kürt dostları tarafından, “Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi başlatıldı.

Minbic Eyaleti Toplumsal Adalet Bürosu hakimi Îbrahîm El-Îbrahîm, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için başlatılan hamleye destek verdi.

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın felsefesiyle Ortadoğu halkları başta olmak üzere milyonlarca kişiyi etkilediğini vurgulayan Îbrahîm El-Îbrahîm, “Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için Kuzey-Doğu Suriye’de de çok etkin eylemler ve etkinlikler yapıldı.  Özellikle son hukuk ve sağlık konferansı çok önemliydi. Bu konferansa yaklaşık 300 Avukat katıldı. Özerk Yönetim temsilcilerinin Ortadoğu Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği konferansta, Türk devletinin Sayın Öcalan’a uyguladığı tecrit ve Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesine ilişkin önemli konular tartışıldı.

Son imza toplama kampanyası çok olumlu sonuçlar verdi. Zira Suriye, Kuzey-Doğu Suriye, Şam ve Lazkiye'nin farklı bölgelerinden avukatların imza sayısı 1025’e ulaştı. Bu imzalar Uluslararası Af Örgütü’ne teslim edilecek. Rêber Apo’nun fikirleri ve felsefesi sayesinde Özerk Yönetim, yıllar süren savaş ve yıkımların ardından halklar arasında barışı ve bir arada yaşamayı yaygınlaştırdı. Bu devrim, tüm dünyaya yaşanan krizlerin çözüm anahtarının Rêber Apo’da olduğunu bir kez daha ispatladı. Önderliğin özgürlüğü için dünyanın birçok yerinde atılan adımlar, halkların onun düşüncelerine ve felsefesine ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor. Türk devleti ve kapitalizm Rêber Apo’nun felsefesinin yayılmasını engellemek istedi ama çabaları sonuç vermedi” diye konuştu.

TUTSAKLARIN AÇLIK GREVİ EYLEMİ DEVAM EDİYOR

Türk devletinin Kürt Halk Önderi Öcalan’a uyguladığı ağır tecrit devam ediyor. Türkiye ve Kurdistan zindanlarında bulunan tutsakları tecridin sona ermesi ve Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için 27 Kasım 2023 tarihinde dönüşümlü açlık grevine başladı.

Tutsakları defalarca ziyaret eden Avukatlardan biri olan Ada Önal, “Tutsaklar açlık grevi eylemi ile uluslararası kamuoyuna, sivil toplum kuruluşlarına, partilere ve demokratik topluma Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununa demokratik bir şekilde çözülmesi yönünde bir mesaj vermek istiyor. Çünkü sadece Önder Öcalan Ortadoğu'da demokrasiye öncülük edebilir" ifadelerini kullandı.