Reqa’da 4 şehit için cenaze töreni

Faşist Türk devletinin Dêrik’te katlettiği 3 şehit ile YPJ savaşçısı Zehra Mihemed Elî, Reqa’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

 

İşgalci Türk devletinin 8 Ekim’de Uyuşturucuyla Mücadele Akademisi’ni hedef alması sonucu şehit olan Elî Cabir El Şueyb, Nasir Hesîb El Eker ve Ûdey Mihemed Xelîl ile YPJ savaşçısı Zehra Mihemed Elî’nin cenazeleri Reqa’nı kuzeyindeki Hikûmiyê köyündeki Şehitler Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehitler için düzenlenen cenaze törenine Reqa, Dêrazor ve Tebqa’dan binlerce kişi katıldı. Reqa merkezinden şehit cenazelerini alan konvoy, şehitliğe gitti.

Suriye’nin Geleceği Partisi adına konuşan partinin Genel Sekreter Yardımcısı Cahîd Hesen, “Zulme karşı duran ve şehadete ulaşan çok sayıda çocuğumuzu uğurluyoruz. 29 şehidi bir araya getiren Akademi, demokratik ulus projesine işaret ediyor” diye konuştu. Hesen, işgalci Türk devletinin işlediği bu cinayetlerle halkın iradesini kıramayacağını vurgulayarak, “Bölgelerimizin güvenliğini yok etmeye çalışan işgalci Türk devletine karşı biriz” diye konuştu.

Reqa İç Güvenlik Güçleri Komutanlarından Ciwan Ehmed ise şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, “Hizmet merkezlerinin hedef alınması, insan haklarının ihlal edilmesi ve çocukların hedef alınmasıyla irademiz kırılamaz. 29 kahraman, insanları öldüren afetlerden halkını korumak için eğitim alıyordu” şeklinde konuştu.

Dini İşler Komitesi adına konuşan Şeyh Yehya Ebû Beraa da, şehitlerin takipçisi olacaklarını vurgulayarak, “Şehitler yolumuzu aydınlattı. Şehitler ve Önder Abdullah Öcalan’ın fikirleri sayesinde zincirleri kırdık” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgeleri okundu ve ailelere teslim edildi. Şehitlerin cenazeleri “Şehîd namirin” ve “Berxwedan jiyan e” sloganları arasında toprağa verildi.