Reqa'da İmralı tecridi protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sürmesi Reqa'da protesto edildi.

İşgalci Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi sürdürmesi  Reqa halkı tarafından Genel Meclis önündeki meydanda protesto edildi. Halk, Abdullah Öcalan’ın posterleri ve “Kuzey ve Doğu Suriye bölgesine karşı saldırı gerçekleştiren Türk devletine karşı sessiz kalan uluslararası güçleri kınıyoruz” yazılı pankartlar taşıdı.

Reqa’nın güneyindeki İtfaiye Meydanı'nda mitinge dönüşen yürüyüşte konuşan Reqa Sivil Meclisi Eğitim ve Öğretim Komitesi Eşbaşkanı Zelîxe Ebdî, Abdullah Öcalan’ın demokratik modernite felsefesinin yolunda yürüdüklerini söyledi.
Konuşmanın ardından basın açıklamasını Reqa Yasama Meclisi adına Elî Salih okudu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın insanlık mücadelesinin tarihini yazdığının belirtildiği açıklamada, Abdullah Öcalan’ın baskı ve despotizme karşı halkın özgürlük meşalesi olmak için uluslararası bir proje sunduğu belirtildi.  


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dayatılan tecridin esas sebebinin, ulus devlet modeline karşı yeni bir alternatif olan demokratik ulus ve halkların kardeşliği projesini sunması olduğunun altı çizildi.


Kuzey ve Doğu Suriye halklarına karşı kirli politika yürüten Türk devletinin girişimlerinin yenilgiye uğrayacağının belirtildiği açıklamanın sonunda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için insan hakları kuruluşları, uluslararası ve demokratik güçlerin yanı sıra barışseverlere çağrı yapıldı.